Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Mallorca sa po šiestich rokoch vracia do La Ligy, oslavoval aj Nadal

Rafael Nadal, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tím z Baleárskych ostrovov dokázal vo finále play off druhej ligy proti Deportivu La Coruňa zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu (0:2) a po nedeľnom víťazstve 3:0 v domácej odvete slávil postup.

Palma de Mallorca 24. júna (TASR) - Futbalisti Realu Mallorca sa po šiestich rokoch vracajú do najvyššej španielskej súťaže. Tím z Baleárskych ostrovov dokázal vo finále play off druhej ligy proti Deportivu La Coruňa zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu (0:2) a po nedeľnom víťazstve 3:0 v domácej odvete slávil postup.

V hľadisku oslavoval návrat do La Ligy aj slávny španielsky tenista Rafael Nadal. Rodák z Mallorky sa netají láskou k futbalu. "Toto nepotrebuje komentár, to sú neuveriteľné emócie," napísal na Instagrame a pridal fotografiu davu oslavujúcich fanúšikov. Mallorca skončila v základnej časti Segundy División až na piatej priečke, v play off o postup však dokázala vyradiť Albacete i La Coruňu.

Real Mallorca vlastní skupina investorov, medzi nimi sú aj Robert Sarver, majiteľ klubu zámorskej NBA Phoenix Suns, či bývalý skvelý basketbalista Steve Nash. "Neuveriteľná sezóna. Ďakujem hráčom, trénerom, celému realizačnému tímu a fanúšikom. Sme späť," tešil sa z postupu Nash.

Mallorca zostúpila z La Ligy v roku 2013 a predvlani dokonca klesla až do tretej najvyššej súťaže. Po dvoch postupoch za sebou sa ale teraz môže tešiť na súboje s elitou. Priamy postup z druhej ligy si už dávnejšie zabezpečili Osasuna a Granada. Za La Ligy zostúpili Huesca, Rayo Vallecano a Girona.

Finále play off o postup do La Ligy - odvetný zápas:

Real Mallorca - Deportivo La Coruňa 3:0 (1:0)
/prvý zápas: 0:2, postúpila Mallorca/
/M. Valjent odohral za domácich celý zápas/