Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Futbal

Mladí Slováci do 18 rokov prehrali v príprave s rumunskými rovesníkmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zápasy s Rumunmi boli pre zverencov trénera Alberta Rusnáka generálkou na májový turnaj Slovakia Cup.

Senec 11. apríla (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov prehrala vo štvrtkovom prípravnom zápase v Národnom tréningovom centre v Senci s rovesníkmi z Rumunska 2:4 (0:2). Pred dvoma dňami toho istého súpera zdolala 1:0.

Zápasy s Rumunmi boli pre zverencov trénera Alberta Rusnáka generálkou na májový turnaj Slovakia Cup.

Sumár:


Slovensko 18 - Rumunsko 18 2:4 (0:2)

Góly: 50. Lichý, 72. Vasiľ - 8. June, 19. Vaida, 51. Miculescu, 77. Dumitru. ŽK: Nagy - Dumitru, June, ČK: 64. Vaida (Rumunsko). Rozhodovali: Ruc - Jankovič, Straka (všetci SR), 100 divákov

Slovensko: Rehák (46. Búš) - Dolinský, Mesík (61. Nagy), Nemčík, Burian (46. Tóth) - Lichý (61. Myslovič), Benovič, Danek (61. Vasiľ) - Holáň, Gembický (71. Iľko), Lavrinčík. Tréner: Albert Rusnák st.

Rumunsko: Predut - Telcean, Nedelcu, Catrici (77. Sirbu), Cohan (53. Dumitrescu) - June (65. Marrone), Marginean, Mitrea (53. Enache) - Vaida, Mitruscsak (45. Miculescu), A. Dumitru (53. C. Dumitru).


hlas po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Albert Rusnák st., tréner SR 18: "Tento zápas rozhodli tri kľúčové veci - dôraz v súbojoch, efektivita a hráčska kvalita. Vo všetkých troch aspektoch mal navrch súper. Neboli sme kontaktní, aj v tomto stretnutí sme mali dostatok šancí a ak by sme premenili polovicu, neprehráme. O kvalite jednotlivcov sa hráči presvedčili na vlastnej koži. Je iné hrať domácu dorasteneckú ligu a iné sa konfrontovať na medzištátnom fóre. Prejavilo sa to aj vtedy, keď sme dvakrát znížili na rozdiel gólu, no po chvíli sme inkasovali po chybách. Som rád, že sme to videli, tu a teraz. Znamená to výzvu pracovať na raste, týka sa to hráčov i nás trénerov. Tento dvojzápas sme odohrali bez hrotového útočníka. Strelec je v dvadsaťjednotke, Letenay a Bobček sú zranení. Videli sme, aký je to problém."