Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

VIDEO: Mourinho zbavil tímovú lekárku právomocí

Na snímke portugalský tréner Chelsea José Mourinho sa hnevá, keď na ihrisku leží faulovaný Eden Hazard počas zápasu prvého kola nového ročníka anglickej futbalovej Premier League Chelsea Londýn - Swansea City na štadióne Stamford Bridge v Londýne 8. augusta 2015. Foto: TASR/AP/Tim Ireland

Carneirová, ktorá pôsobí v štruktúrach klubu od roku 2009, sa na sociálnej sieti Facebook poďakovala verejnosti za podporu.

Londýn 12. augusta (TASR) - Tímová lekárka futbalistov londýnskej FC Chelsea Eva Carneirová bude mať po novom obmedzené právomoci. Ako informovali viaceré britské médiá, pohľadná doktorka sa už nebude zúčastňovať na tréningoch či zápasoch "The Blues".



Carneirová doplatila na kritiku z úst trénera Joseho Mourinha, ktorému sa nepáčil zásah lekárskeho tímu v sobotňajšom zápase proti Swansea City (2:2). V nadstavenom čase druhého polčasu išiel po zákroku jedného z obrancov hostí k zemi Eden Hazard. Carneirová sa k nemu rozbehla s úmyslom ho ošetriť, čo však belgického špílmachera vyradilo z hry a musel sa presunúť za postrannú čiaru. Chelsea v tom momente dohrávala bez vylúčeného brankára Thibauta Courtoisa a pri chvíľkovej neúčasti Hazarda mala v závere na ihrisku len deväť hráčov.



Nahnevaný Mourinho po zápase povedal, že lekársky tím nerozumie futbalu. "Bolo to veľmi unáhlené rozhodnutie. Môj lekársky tím mi nechal na ihrisku osem hráčov v poli. A to v momente, keď nám po štandardnej situácii hrozil protiútok súpera a mohli sme inkasovať. Skutočne ma to nahnevalo, rozhodnutie lekárov bolo impulzívne a naivné," hneval sa portugalský kouč. Carneirová, ktorá pôsobí v štruktúrach klubu od roku 2009, sa na sociálnej sieti Facebook poďakovala verejnosti za podporu. "Ďakujem všetkým, ktorí sa za mňa postavili. Veľmi si to cením," napísala v statuse.

I would like to thank the general public for their overwhelming support. Really very much appreciated.

Posted by Eva Carneiro on 9. srpen 2015


Britský bulvár informoval, že vzťah medzi Mourinhom a lekárskym tímom je napätý už nejaký čas. Prispeli k tomu aj zdravotné problémy útočníka Diega Costu, ktorému sa neustále obnovuje zranenie stehenného svalu.