Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Podľa Nemca bude zápas s Bieloruskom ešte ťažší ako so Španielmi

Na snímke hráči slovenskej futbalovej reprezentácie vľavo Adam Nemec a Jozef Piaček Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa papierových predpokladov by Slováci mali byť v zápase s domácim Bieloruskom favoritmi.

Minsk 10. októbra (TASR) - Útočník Adam Nemec varuje pred silou bieloruskej futbalovej reprezentácie. Blížiaci sa zápas v Borisove dokonca považuje za ešte ťažší ako ten štvrtkový proti Španielsku, v ktorom Slováci senzačne zvíťazili 2:1 a so šiestimi bodmi trónia na čele tabuľky C-skupiny kvalifikácie EURO 2016.

"Bielorusi majú jednu z posledných šancí, aby sa udržali v hre o postup. Určite dajú do zápasu s nami všetko, pôjdu do neho naplno," zdvihol varovný prst Nemec, ktorý duel so Španielskom presedel na lavičke náhradníkov. Na spontánnej radosti mu to však neubralo a s odstupom niekoľkých hodín zosumarizoval svoje dojmy: "Dávno som nezažil takú atmosféru a spontánnu radosť ako v zápase so Španielskom. Ulahodili sme celému Slovensku a možno si to ešte ani neuvedomujeme práve preto, že v nedeľu nás čaká ďalší dôležitý zápas. Povedal by som, že bude ešte ťažší ako ten so Španielmi. Ak ho však zvládneme, budeme mať viac ako fantasticky našliapnuté na EURO 2016 do Francúzska," myslí si 29-ročný útočník Unionu Berlín.

Podľa papierových predpokladov by Slováci mali byť v zápase s domácim Bieloruskom favoritmi. Svedčí o tom postavenie v rebríčku FIFA, kvalita kádra i súčasné psychologické rozpoloženie. Kým Slováci sú na koni, domáci s jedným bodom na konte z dvoch zápasov kvalifikácie nutne potrebujú dobrý výsledok. "Nemyslím si, že sme favoriti. Zdolali sme síce dvoch najvážnejších adeptov na postup, ale stále sme 'len' tímom, ktorý má šancu prebojovať sa na šampionát. Pre mňa sú stále favoritmi skupiny Španieli a Ukrajina. No a takisto v zápase s Bieloruskom si nemyslím, že do neho pôjdeme ako favoriti," tvrdí Nemec.

Slováci proti Španielsku ukázali, že proti silným súperom sa vedia vybičovať k sústredenému a kvalitnému výkonu, často favorita vedia obrať aj o body. V minulosti však zvykli mať problémy s papierovo slabšími súpermi, medzi ktorých patrí aj Bielorusko. "Vieme hrať fantasticky na kontry, spolu famózne bránime, o čom sa presvedčili aj Španieli, ktorí dlho nevedeli nájsť v kvalifikácii premožiteľa a nám sa podarilo ich zdolať. V Bielorusku to však bude iný zápas. Bodík by bol skvelý, tri fantastické a my sa ich pokúsime získať," dodal Nemec.