Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Real vedie už o 10 bodov, Girona prehrala vonku štvrtý duel za sebou

Futbalista Dani Carvajal z Realu Madrid sa raduje z gólu so spoluhráčmi počas zápasu 21. kola španielskej La Ligy Real Madrid - UD Almería 21. januára 2024 v Madride. Foto: TASR/AP

Hráčom Girony postupne dochádza dych a vzďaľuje sa im sen o historickom titule. Katalánsky tím nebodoval na ihriskách súperov už v štyroch zápasoch v sérii.

Madrid 17. marca (TASR) - Futbalisti Realu Madrid si upevnili pozíciu lídra španielskej La Ligy a pred druhou Gironou majú 10-bodový náskok. "Biely balet" v sobotu zvíťazil aj bez suspendovaného najlepšieho strelca súťaže Judea Bellinghama na pôde Osasuny Pamplona 4:2. Góly anglického mladíka nahradil brazílsky krídelník Vinicius Junior, ktorý sa presadil dvakrát. Trápenie Girony pokračuje, Katalánci prehrali na pôde Getafe 0:1 a nebodovali na pôde súpera v štvrtom zápase za sebou.

Na prvý gól v sieti Osasuny sa na štadióne El Sadar čakalo iba do začiatku 4. minúty, keď Vinicius vypichol loptu rozohrávajúcemu Alejandrovi Catenovi a strelou k žrdi prekonal domáceho brankára. Madridčanov zaskočil o tri minúty neskôr vyrovnávajúcim gólom chorvátsky útočník Ante Budimir, pre ktorého to bol už 15 ligový presný zásah a priblížil ho k 16-gólovému Bellinghamovi. Krátko po štvrťhodine hry však poslal Real opäť do vedenia pohotovým zakončením Dani Carvajal. Na konci prvého dejstva ešte Vinicius videl piatu žltú kartu v sezóne, čo pre brazílskeho špílmachra znamená stopku na najbližší duel s Athleticom Bilbao. Vinicius dostal žltú v troch ligových stretnutiach za sebou, pričom proti Osasune ju inkasoval za emócie smerované k hlavnému rozhodcovi Josemu Luisovi Munuerovi. "Musí trochu viac kontrolovať tlak, ktorý naňho vyvíja atmosféra," povedal o Viniciusovi kouč Realu Carlo Ancelotti.

Brazílčan sa však predviedol v druhom polčase opäť aj futbalovou šikovnosťou, keď v 64. minúte zariadil hosťom trojgólové vedenie. "Zablahoželal som mu, odohral mimoriadny zápas, robil dobré rozhodnutia. Fanúšikovia súpera sa mu posmievajú, protihráči ho okopávajú, hoci v tomto stretnutí bolo všetko korektné a podľa pravidiel. Veľmi dobre sa pohyboval bez lopty, v tom sa zlepšil najviac. Je to veľmi nebezpečný hráč a každý to vie," pochválil Ancelotti 23-ročného krídelníka, ktorý skóroval v štvrtom zápase za sebou. "Celý tím odohral skvelý zápas, nielen ja. Nemyslím ani tak na góly, ktoré som strelil, ako na šance, ktoré som nevyužil," doplnil autor 12 ligových presných zásahov.

Hráčom Girony postupne dochádza dych a vzďaľuje sa im sen o historickom titule. Katalánsky tím nebodoval na ihriskách súperov už v štyroch zápasoch v sérii. Girona po prehrách s Realom (0:4), Bilbaom (2:3) a Mallorcou (0:1), nestačila ani na Getafe (0:1). "Nemám slová, ktorými by som opísal túto prehru. Prišli sme si po tri dôležité body, no nepodarilo sa nám ich získať," uviedol po stretnutí Savinho, krídelník Girony, ktorej na chrbát dýcha miestny rival FC Barcelona. "Blaugranas" strácajú na Gironu jeden bod, no majú k dobru zápas proti Atleticu Madrid (v nedeľu od 21.00 h).