Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Slovan podpísal štvorročný kontrakt s Čiernohorcom Savičevičom

Hráči Slovana, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Celú svoju doterajšiu kariéru strávil v srbskom tíme Crvena Zvezda Belehrad.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Talentovaný čiernohorský stredopoliar Vukan Savičevič sa stal novou posilou Slovana Bratislava. S vedením "belasých" podpísal v stredu štvorročný kontrakt. Celú svoju doterajšiu kariéru strávil v srbskom tíme Crvena Zvezda Belehrad.

"V stredu sme absolvovali úspešné rokovania s hráčom i jeho materským klubom a s oboma stranami sme podpísali zmluvy. S Vukanom sme sa dohodli na štvorročnom kontrakte. K uzavretiu prestupu tak chýba už len jeho registrácia prostredníctvom elektronického systému TMS a získanie medzinárodného transferového certifikátu hráča zo Srbského futbalového zväzu,“ povedal pre oficiálnu klubovú stránku viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.

Dvadsaťjedenročný Savičevič je rodákom z Belehradu. Okrem srbského má aj občianstvo Čiernej Hory a obe krajiny reprezentoval na mládežníckej úrovni. Momentálne patrí do širšieho kádra seniorskej reprezentácie Čiernej Hory. „Ako sme avizovali po príchode Maura Gonzaleza, plánovali sme získať ešte jedného hráča, ktorým je práve Vukan. Je to talentovaný stredový záložník, mali sme ho vytypovaného dlhší čas. Chceli sme ho priviesť do Slovana už v zime, ale nedohodli sme sa s Crvenou zvezdou na výške odstupného. Teraz sa nám to podarilo. Nedávno sme Vukana videli v oboch zápasoch 1. predkola Európskej ligy proti Kairatu Almaty, náš skaut ho sledoval aj v stretnutí srbskej ligy. Nerobíme teda žiaden krok do neznáma a veríme, že Savičevič bude pre náš tím platnou posilou,“ dodal viceprezident belasých.

Podľa slov Kmotríka ml. už Slovan v letnom prestupovom termíne neangažuje žiadneho ďalšieho futbalistu: „Náš káder je nateraz zo strany príchodov uzavretý. Naďalej však intenzívne pracujeme na odchodoch niektorých hráčov, či už na prestup alebo hosťovanie.“