Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Po prehre na Slovensku nenastáva podľa del Bosqua dramatická zmena

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque počas futbalového kvalifikačného zápasu na EURO 2016 v C-skupine medzi Slovenskom a Španielskom. Foto: TASR/Martin Baumann

Španieli sa po prehre pod Dubňom musia rehabilitovať na pôde Luxemburska, ktoré je úplným outsiderom.

Bratislava 10. októbra (TASR) - V nedeľu sa v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie EURO 2016 pokúsia získať druhú výhru futbalisti Ukrajiny, ktorí v Ľvove hostia Macedónsko (18.00). V ďalšom zápase sa majstri Európy Španieli, ktorí vo štvrtok prehrali v Žiline so Slovenskom 1:2, predstavia v Luxembursku a očakáva sa po ich "žilinskom zlyhaní" pre favorita druhý trojbodový zápis do tabuľky. Tú vedú Slováci, ktorí najprv v septembri vyhrali v Kyjeve nad Ukrajinou 1:0 a tri body brali aj proti majstrom sveta z roku 2010 po skvelom výkone pod Dubňom. Výber trénera Jána Kozáka sa v nedeľu predstaví na pôde Bieloruska, ktoré je v tabuľke momentálne posledné.

Ukrajina v 2. kole vyhrala na pôde Bieloruska 2:0. "Súper nás neprekvapil, moji hráči ukázali veľké srdce a obetavosť. Mali sme na prípravu málo času a bolo to náročné, keďže chlapci boli aj po vzájomnom zápase Dynama Kyjev so Šachtarom Doneck. Zápas s Macedónskom bude náročný, musíme sa presunúť do Ľvova. V piatok budú trénovať len tí, ktorí vo štvrtok nehrali. Tí, ktorí majú v nohách zápas, budú oddychovať a na programe budeme mať aj rozbor súpera," povedal lodivod Ukrajiny Michajlo Fomenko.

V ďalšom štvrtkovom zápase C-skupiny sa Macedónci od úvodu "zahryzli" do Luxemburska. Strelili im prvý gól, ale v polčase prehrávali 1:2. V 66. minúte premenil pokutový kop strelou k pravej žrdi Jahovič a v dramatickom závere sa napokon tešili z troch bodov domáci futbalisti, tesný triumf v pomere 3:2 zariadil Abdurahimi. "Gratulujem hráčom k výhre, ktorú všetci venujeme tragicky zosnulému Petarovi Miloševskému, nášmu bývalému reprezentantovi. Hrali sme odvážne a s veľkým zanietením. A rovnako tak budeme hrať aj v nedeľu na ukrajine. Budeme ofenzívni a pokúsime sa vydať zo seba to najlepšie," povedal tréner Macedónska Boško Gjurovski.

Španieli sa po prehre pod Dubňom musia rehabilitovať na pôde Luxemburska, ktoré je úplným outsiderom. Muži kouča Vicente del Bosqueho v piatok ráno odcestovali zo Slovenska do hlavného mesta Luxembourgu, pričom letecky prekonali 1302 km. Podľa informácie na oficiálnom webe "La Furia Roja" nič iné ako zisk troch bodov neprichádza do úvahy. Proti Luxembursku zatiaľ Španieli oodohrali štyri vzájomné zápasy a všetky prípravné. Všetky štyri vyhrali a ani raz neinkasovali. V roku 2000 a v roku 1984 vždy v Luxembursku ale ukoristili tesné výhry 1:0. "Po prehre na Slovensku sa situácia v skupine nijako dramaticky nemení. Ešte je veľa zápasov, aby sme všetko otočili. Nemali sme šťastie, ale musíme ísť ďalej a už sa koncetrovať na najbližší zápas," povedal tréner del Bosque, ktorý jeho tím priviedol k titulom na MS 2010 aj EURO 2012, no vo štvrtok utrpel v Žiline prvú prehru v kvalifikácii MS či ME po ôsmich rokoch.



kvalifikácia EURO 2016, 3. kolo, nedeľa 12. októbra:

C-skupina:

Ľvov:
18.00 Ukrajina - Macedónsko /rozhoduje: Sébastien Delferiere (Belg.)/

Luxembourg:
20.45 Luxembursko - Španielsko /Pawel Gil (Poľ.)/

Borisov
Bielorusko - SLOVENSKO /Serge Gumienny (Belg.)/


Tabuľka:

1. Slovensko 2 2 0 0 3:1 6


2. Španielsko 2 1 0 1 6:3 3

3. Ukrajina 2 1 0 1 2:1 3

4. Macedónsko 2 1 0 1 4:7 3

5. Luxembursko 2 0 1 1 3:4 1

6. Bielorusko 2 0 1 1 1:3 1



ďalší program:
sobota 15. novembra:

Luxembursko - Ukrajina (18.00, Luxembourg)

Macedónsko - LOVENSKO (20.45, Skopje)

Španielsko - Bielorusko (20.45, Huelva)