Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Slovenská 21 odchádza na odvetu do Talianska s remízou, nádej žije

Radosť hráčov Slovenska po góle v zápase play off o postup na finálový turnaj ME 2015 hráčov do 21 rokov vo futbale Slovensko - Taliansko 10. októbra 2014 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Radosť Adama Zreľáka zo Slovenska po góle v zápase play off o postup na finálový turnaj ME 2015 hráčov do 21 rokov vo futbale Slovensko - Taliansko 10. októbra 2014 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hostia sa vo vypredanej ViOn aréne ujali v 54. minúte vedenia zásluhou Andreu Belottiho, o štvrťhodinu neskôr zariadil vyrovnanie útočník Ružomberka Adam Zreľák.

Zlaté Moravce 10. októbra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali v úvodnom barážovom zápase o postup na ME 2015 v Zlatých Moravciach s Talianskom 1:1. Hostia sa vo vypredanej ViOn aréne ujali v 54. minúte vedenia zásluhou Andreu Belottiho, o štvrťhodinu neskôr zariadil vyrovnanie útočník Ružomberka Adam Zreľák. Odveta je na programe v utorok 14. októbra o 16.00 v Reggio Emilia.


Súboj slovenských mladíkov o európsky šampionát



úvodný barážový zápas o postup na ME 21:

SLOVENSKO - Taliansko 1:1 (0:0)



Góly: 69. Zreľák - 54. Belotti. Rozhodoval: Dias (Portug.), ŽK: Mihalík - Crisetig, Molina, Viviani, 3847 divákov (vypredané)

SLOVENSKO: Rusov - Pauschek, Niňaj, Teixeira, Mazáň - Lásik, Paur - Schranz (66. Malec), Hrošovský, Mihalík (56. Lobotka) - Zreľák

Taliansko: Bardi - Bianchetti, Rugani - Zappacosta, Biraghi - Baselli (71. Crisetig), Viviani, Battochio - Bernardeschi (61. Molina), Berardi, Belotti'(89. Longo)



Priebeh zápasu

Adam Zreľák zo Slovenska (vľavo) a Daniele Rugani z Talianska v zápase play off o postup na finálový turnaj ME 2015 hráčov do 21 rokov vo futbale Slovensko - Taliansko 10. októbra 2014 v Zlatých Moravciach.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Slováci nastúpili bez vykartovaného Ondreja Dudu, Taliani s útočným trojzáprahom. V štvrtej minúte sa v dobrej šanci ocitol Bernardeschi, mieril však iba do stredu bránky. Krátko na po prihrávke za slovenskú obranu musel nebezpečenstvo včasným vybehnutím hasiť brankár Rusov. Slovenský tím v ďalších minútach prevzal iniciatívu v strede poľa a skúšal to v krídelných priestoroch. V 18. minúte sa na rohu šestnástky šikovne uvoľnil Schranz, jeho strela však mierila vedľa bránky. Neuspel ani Hrošovský, ktorý po rýchlej kombinácii a "sklepávačke" mieril iba do náručia Bardiho. Posledná štvrťhodina prvého polčasu patrila Talianom. Strelu Bardoneschiho zblokovala slovenská obrana, Belotti mal po rýchlom brejku vychýlenú mušku a v závere sa vyznamenal Rusov, ktorý zneškodnil tutovku Berardiho.

2. polčas

Na začiatku druhého dejstva opäť "čaroval" Rusov, keď zlikvidoval vyloženú šancu Belottiho. Taliani pokračovali v útočnej aktivite. Center Battochia slovenská obrana zrazila na roh, no po jeho zahratí sa Taliani dočkali zaslúženej odmeny, keď Belotti zblízka prekonal Rusova - 0:1. Tréner slovenskej dvadsaťjednotky Ivan Galád okamžite zareagoval a namiesto nevýrazného Mihalíka poslal na ihrisko Lobotku. V 63. minúte sa po centri do talianskej šestnástky dožadovali Slováci jedenástky, rozhodca však usúdil. že taliansky obranca nezasiahol loptu rukou. Slovenskú ofenzívu posilnil Tomáš Malec a v 69. minúte domáci pretavili tlak vo vyrovnávajúci gól. Po lobe Paura sa dostal k lopte Zreľák a strelou z hranice šestnástky spoza obrancu prekonal Bardiho. V 82. minúte Niňaj mieril po krídelnej akcii a keďže v závere sa neujal ani taliansky brejk, v Zlatých Moravciach sa zrodil nerozhodný výsledok.


Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner SR 21: "Baráž sa hrá na postup, no proti vicemajstrovi Európy sme dnes ukázali dobru hru. Bol to vyrovnaný zápas a boli tam fázy, v ktorých sme boli lepší. Rozhodne sa v Taliansku, pre mňa je dôležité, že ľudia ocenili výkon chlapcov potleskom. Taliani boli vynikajúci, mali veľa šanci, veľmi nám pomohol brankár Rusov. Náš scenár bol vyhrať 1:0, škoda inkasovaného gólu."

Adam Zreľák, strelec vyrovnávajúceho gólu Slovenska: "V prvom polčase sme hrali opatrne. V druhom dejstve dal súper gól po našej chybe zo štandardky, no potom sme ich zatlačili. Som rád, že mi to tam padlo a že som pomohol chlapcom vybojovať remízu."



Dobrivoj Rusov, brankár SR: "Sme spokojní, vzhľadom na vývoj zápasu remíze nie je zlá. Teraz hráme o všetko. Pokiaľ ide o prvý gól, nepokryli sme talianskeho hráča pri štandardke, on to predĺžil a pre Belottiho už nebol problém zasunúť loptu do bránky. Chvalabohu že sme strelili vďaka Adamovi krásny vyrovnávajúci gól."

Tomáš Malec, útočník SR: "Zápas nám ukázal, že so súperom sa môžeme rovnať herne i po taktickej stránke. Myslím, že s vicemajstrami Európy sme odohrali vyrovnané stretnutie. Vo viacerých momentoch nás podržal náš brankár, Dobrivoj odohral skutočne výborný zápas, klobúk dole pred jeho výkonom. Mne osobne sa hralo dobre, som zvyknutý zasiahnuť do hry z lavičky. Taliani boli v obrane šikovní, dobre dohrávali súboje. My sme sa ich defenzívu s Adamom (Zreľákom) snažili rozbíjať, v jednom prípade to vyšlo a dali sme gól. Teraz máme krátky čas na regeneráciu, v Taliansku sa určite pobijeme o čo najlepší výsledok a budeme sa snažiť postúpiť."

Richard Lásik, kapitán SR: "S výsledkom vládne spokojnosť, škoda, že sa nám nepodarilo streliť vytúžený druhý gól. Podali sme slušný výkon, teraz budeme musieť skórovať aj v Taliansku. Je pravda, že súper mal v prvom polčase viac z hry, my sme nedostatočne kombinovali a zbytočne sme nakopávali dlhé lopty. Po zmene strán sa to zlomilo, myslím, že sme boli lepší, dominovali sme v strede poľa. Inkasovaný gól bola naša chyba, nepokryli sme hráča. Musíme si to rozanalyzovať a poučiť sa z toho. Adam (Zreľák) teraz skóruje takmer z každej pozície, všetci dúfame, že mu to bude podobne padať aj v odvete."

Ďalšie výsledky baráže


Futbalisti Srbska remizovali v piatok v prvom barážovom zápase o postup na ME 2015 hráčov do 21 rokov doma so Španielskom 0:0. Odveta je na programe v utorok 14. októbra v Cadize na pôde úradujúcich európskych šampiónov v tejto vekovej kategórii, úspešnejší tím si vybojuje postup na šampionát do Česka.

Jednou nohou sú na turnaji v ČR Nemci, ktorí vyhrali 3:0 na pôde Ukrajiny v Čerkassy pred 9000 divákmi. Zverenci trénera Horsta Hrubescha odohrajú odvetu rovnako 14. októbra v Essene.



baráž o postup na ME 2015 hráčov do 21 rokov:

Jagodina:

Srbsko 21 - Španielsko 21 0:0



Čerkassy:

Ukrajina 21 - Nemecko 21 0:3 (0:1)



Góly: 35. P. Hofmann, 61. Volland, 79. J. Hofmann

Dánsko 21 - Island 21 0:0



Wolverhampton:

Anglicko 21 - Chorvátsko 21 2:1 (0:1)



Góly: 58. Kane, 85. Berahino (z 11 m) - 13. Livaja



Le Mans:

Francúzsko 21 - Švédsko 21 2:0 (1:0)



Góly: 44. Thauvin (z 11 m), 81. Kondogbia