Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Stredopoliar Valbuena vymenil Dinamo Moskva za Olympique Lyon

Mathieu Valbuena, archívne foto Foto: TASR/AP/Claude Paris

Valbuena je štvrtou posilou Lyonu po brazílskom obrancovi Rafaelovi, Francúzoch Claudiovi Beauvueovi a Jeremym Morelovi.

Paríž 11. augusta (TASR) - Francúzsky futbalista Mathieu Valbuena sa stal hráčom Olympiqueu Lyon. V utorok o tom informovala agentúra Reuters.

"Tlačová konferencia, na ktorej ho predstavíme, sa uskutoční o 17-tej hodine," napísal účastník francúzskej Ligue 1 na Twitteri. Podľa miestnych médií zaplatí Lyon za bývalého hráča Dinama Moskva päť miliónov eur. Obe strany by mali podpísať trojročný kontrakt.

Valbuena, ktorý má na konte 48 štartov v národnom tíme, pôsobil v metropole Ruska po odchode z Olympiqueu Marseille, kde strávil osem rokov. S tímom v roku 2010 vyhral ligový titul.

Za odchodom 30-ročného stredopoliara údajne stojí jeho vlastné rozhodnutie o zmene pôsobiska po tom, čo ruský celok vyradili z Európskej ligy za nedodržanie finančnej fair play.

Valbuena je štvrtou posilou Lyonu po brazílskom obrancovi Rafaelovi, Francúzoch Claudiovi Beauvueovi a Jeremym Morelovi.