Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

UEFA si vypočuje názory koučov na zachovanie 26-členných súpisiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ronald Koeman kritizoval rozhodnutie UEFA po utorňajšom prípravnom stretnutí "Oranjes" vo Frakfurte proti Nemecku (1:2). Argumentoval veľkým množstvom zranení v súčasnom futbale.

Nyon 28. marca (TASR) - Európska futbalová únia berie na vedomie trénerov, ktorí chcú na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy 26-členné súpisky. UEFA minulý rok rozhodla, že na európskom šampionáte sa vráti k súpiskám s 23 hráčmi, ktoré rozšírila pred predchádzajúcimi ME pre pandémiu koronavírusu. Tému otvoril tento týždeň holandský tréner Ronald Koeman.

Ten kritizoval rozhodnutie UEFA po utorňajšom prípravnom stretnutí "Oranjes" vo Frakfurte proti Nemecku (1:2). Argumentoval veľkým množstvom zranení v súčasnom futbale. "Ide o schopnosť hráčov znášať záťaž, v súčasnosti býva oveľa viac zranení," citovala šesťdesiatjedenročného Koemana agentúra AP.

UEFA zorganizuje 8. apríla stretnutie s členmi zúčastnených tímov vrátane slovenského a kompetentní si vypočujú ich názory. Okrem Koemana sú k rozšíreniu súpisiek naklonení napríklad nemecký tréner Julian Nagelsmann a anglický kormidelník Gareth Southgate.