Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Valverde o zranení Dembélého: 'To isté sa stalo aj mne'

Ousman Dembélé Foto: TASR/AP

Francúzsky útočník nedohral víkendový ligový duel proti Getafe, po 25 minútach musel odísť z ihriska pre roztrhnutú šľachu v ľavom stehne.

Barcelona 18. septembra (TASR) - Podľa trénera španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Ernesta Valverdeho môže byť za zranením útočníka Ousmana Dembélého fakt, že v jeho doterajšej kariére neabsentoval v dôsledku svalového problému.

Francúzsky útočník nedohral víkendový ligový duel proti Getafe, po 25 minútach musel odísť z ihriska pre roztrhnutú šľachu v ľavom stehne. "Zranenie a dlhšia absencia je najhoršia vec, ktorá sa hráčovi môže stať. Treba byť trpezlivý, pozerať sa na to, ako sa veci zlepšujú. Niekedy sú dobré dni, niekedy sú horšie. Ousmane Dembélé je však mladík, preto je to pre neho náročnejšie. Sme tu však všetci pre neho, aby sme mu pomohli a podporili ho," uviedol tréner Barcelony na margo zranenia.

Podľa oficiálneho klubového stanoviska čaká 20-ročného futbalistu operácia a následná pauza. Odhaduje sa, že Dembélé nepomôže Barcelone v najbližších troch až štyroch mesiacoch. "Je to hráč, ktorý doteraz nemal svalové problémy. Možno nemá skúsenosti s menším diskomfortom, ktorý možno mal. Ako hráč je veľmi rýchly. Pohyb, ktorý urobil, je jeden z najhorších, ktorý je možný urobiť svojej šľache. Pri takomto pohybe existuje vyššia možnosť zranenia, skúsený hráč sa vie tomu vyhnúť. Viem to preto, lebo to isté sa stalo aj mne, keď som bol hráč," citovala Valverdeho oficiálna klubová webstránka.