Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Vavrov zdravotný stav je pred marcovou prípravou neistý

Na snímke Denis Vavro. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obranca Kodane i útočník Banskej Bystrice boli prítomní v Senci a obaja absolvujú v pondelok magnetickú rezonanciu.

Senec 17. marca (TASR) - Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Francescovi Calzonovi sa na zraze pred prípravnými zápasmi s Rakúskom (23.3) a na pôde Nórska (26.3) hlásilo sedem hráčov. Ďalší desiati prídu na sústredenie v priebehu nedele a v pondelok bude nominácia kompletná. Pred marcovými prípravnými zápasmi na tohtoročné ME v Nemecku je neistý zdravotný stav Denisa Vavra a Róberta Polievku.

Obranca Kodane i útočník Banskej Bystrice boli prítomní v Senci a obaja absolvujú v pondelok magnetickú rezonanciu. "Zatiaľ sa cítim fajn, v klube som už trocha trénoval. Uvidíme. Už som s tou nohou cvičil a cítim sa dobre," povedal Vavro na nedeľňajšom mediálnom termíne v Senci. V prípade nasadenia proti Nórsku by slovenský stopér stál tretíkrát v pomerne krátkom čase proti Erlingovi Haalandovi. S hviezdnym kanonierom Manchestru City sa stretol v dvoch zápasoch Kodane, ktorá vypadla v osemfinále Ligy majstrov s Manchestrom City (1:3, 1:3). "Chalani v klube už ohľadom toho vtipkovali, že hrám znova proti Haalandovi. Vždy mi to niečo dá, vždy si z toho niečo zoberiem a som rád, že budem možno stáť opäť proti nemu," povedal Vavro.

V predchádzajúcom dueli najvyššej dánskej súťaže proti Lyngby (4:0) striedal pre zranenie už po 11 minútach. Počas kvalifikácie na ME chýbal len v záverečnom stretnutí v Bosne a Hercegovine (2:0), kde mali Slováci už istý postup. "Zostanem tu čo najdlhšie, uvidíme, či pôjdeme do toho rizika, keď sa stretnem s trénerom," opísal situáciu Vavro. Strach zo zhoršenia zranenia v prípravných zápasoch nemá, to môže podľa neho prísť aj v klube: "Treba byť rozumný, ale môže sa mi niečo stať aj v klube. Dúfam, že to tak nebude a že ma tu dajú čo najrýchlejšie do poriadku."

Okrem neho boli v Senci aj Matúš Kmeť, Norbert Gyömbér, nováčik Tomáš Nemčík, Adam Obert, Vernon De Marco a Polievka, ktorého trápilo svalové zranenie. V priebehu nedeľe sa pridajú Róbert Mak, Marek Rodák, László Bénes, Michal Tomič, Ivan Schranz, Ľubomír Tupta, Dominik Hollý, druhý nováčik Tomáš Rigo, Juraj Kucka a Lukáš Haraslín. Tridsaťčlenná nominácia bude kompletná v pondelok.