Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

VIDEO: Slovan doma proti Lyngby bez Rabiua, chce hrať útočne

Na snímke zľava útočník Jakub Mareš, brankár Dominik Greif a tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič počas tlačovej konferencie pred prvým zápasom 2. predkola EL UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava - Lyngby Kodaň 12. júla 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Úradujúci slovenský vicemajster a šampión domácej pohárovej súťaže vyradil v prvom predkole arménsky Pjunik Jerevan.


Bratislava 12. júla (TASR) - Tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič neráta pre štvrtkové domáce úvodné stretnutie 2. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 proti Lyngby Kodaň s Ibrahimom Rabiuom. Rekordný prírastok zatiaľ neabsolvoval dostatok prípravy.

"Ešte len začal trénovať. Už v nasledujúcom týždni bude k dispozícii. Je výborný hráč, prinesie niečo viac, ale vo štvrtok ho ešte nebude vidieť," uviedol Vukomanovič na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii.

Srbský kouč má podľa vlastných slov momentálne v kádri šestnásť až sedemnásť stopercentne nachystaných zverencov: "Po predzápasovom tréningu uvidíme, aká bude situácia s nomináciou. Mali by sme ukázať to, čo chceme vždy na Pasienkoch. Hrať kombinačný a útočný futbal, zatlačiť súpera, ktorý bude nepríjemný a silný. Nikdy nebudeme kalkulovať, zakaždým chceme hrať dominantne. Budeme bojovať. Bude to otvorený futbal, tak sa nám páčiť hrať."

Úradujúci slovenský vicemajster a šampión domácej pohárovej súťaže vyradil v prvom predkole arménsky Pjunik Jerevan jednoznačne po výsledkoch 4:1 vonku a 5:0 v domácej odvete. V nadchádzajúcej konfrontácii sú vyhliadky oboch adeptov na skupinovú fázu vyrovnanejšie: "Dúfam, že naši ofenzívni hráči to vo štvrtok zopakujú a budú mať možnosti skórovať ešte viac. Samozrejme, bude to iná káva ako s minulým súperom. Sme v piatom týždni prípravy na Fortuna ligu, dvojzápas s Lyngby bude výbornou generálkou na najvyššiu súťaž."

"Belasí" prehrali v nedeľu v rámci prípravy s rivalom Interom 0:1. V tomto zápase však dostali priestor futbalisti, ktorí nemali v predchádzajúcom období príliš veľa príležitostí. Nepatril medzi nich Jakub Mareš, ten sa v odvete proti Pjuniku zaskvel hetrikom. "Dúfam, že som si niečo schoval. Nálada je pozitívna, dvojzápas prvého predkola sme zvládli spôsobom, akým sme chceli. V prvom stretnutí sme si vypracovali dobré východisko do odvety, a aj keď sme v nej dali rýchly gól a bolo rozhodnuté, hrali sme ďalej," povedal český útočník, ktorému sa strelecky darí hneď po prestupe do Bratislavy z MFK Ružomberok: "Útočníkovi to psychicky pomôže. Nie je ľahké prísť do nového mužstva, každé hrá svojím štýlom. Som rád, že som zapadol, dal som tri góly a pomohol som k postupu. Futbalista trénuje pre takéto súboje v Lige majstrov alebo Európskej lige."

Slovan nastúpi proti dánskemu protivníkovi o 20.15 h. Hlavným rozhodcom bude Nenad Djokič zo Srbska. Priamy prenos odvysiela Dvojka RTVS.