Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Welbeck bude Arsenalu pre zranenie chýbať tri týždne

Danny Welbeck (vľavo) z Arsenalu Londýn sa raduje z gólu so spoluhráčom Oliverom Giroudom v zápase 13. kola anglickej Premier League proti West Bromwich Albion 29. novembra 2014 v Birminghame. Foto: TASR/AP

Pre zranenie sa pravdepodobne nepredstaví ani v drese Anglicka v posledných dvoch zápasoch kvalifikácie majstrovstiev sveta proti Slovinsku a Litve.

Londýn 19. septembra (TASR) - Útočník anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Danny Welbeck bude pre zranenie slabín chýbať svojmu tímu minimálne tri týždne. Welbeck nedohral nedeľňajší šláger Premier League na ihrisku Chelsea Londýn, keď ho tréner Arsene Wenger musel vystriedať v 73. minúte. Zápas sa skončil bezgólovou remízou.

"Danny sa dnes podrobil lekárskemu vyšetreniu. Nevieme ešte presný rozsah zranenia, ale určite sa nevráti na ihrisko pred reprezentačnou prestávkou," povedal Wenger podľa agentúry DPA. Arsenal sa v stredu stretne v Ligovom pohári s Doncasterom, potom ho čakajú dva duely Premier League proti West Bromwichu a Brightonu a pred reprezentačnou prestávkou (5.-10. október) ešte čaká "kanonierov" duel Európskej ligy UEFA 2017/2018 s bieloruským BATE Borisov.

Welbeck sa pre zranenie pravdepodobne nepredstaví ani v drese Anglicka v posledných dvoch zápasoch kvalifikácie majstrovstiev sveta proti Slovinsku (5. októbra) a Litve o tri dni neskôr. Angličania sú na čele "slovenskej" kvalifikačnej skupiny a priamy postup na budúcoročný šampionát do Ruska majú takmer vo vrecku.