Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

AHL: Studenič opäť skóroval, pomohol gólom k víťazstvu Binghamtonu

Marián Studenič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Skalický odchovanec rozbieha svoju prvú sezónu v zámorskej AHL, doteraz pôsobil v juniorskej OHL.

New York 11. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Studenič skóroval aj vo svojom druhom zápase v American Hockey League (AHL). Devätnásťročný krídelník pomohol v noci na štvrtok svojím gólom k domácemu víťazstvu Binghamtonu Devils 5:3 nad Hartfordom Wolf Pack.

Studenič na konci prvej tretiny zvýšil na 2:0 pre Binghamton, ktorý je farmou klubu NHL New Jersey Devils. V zápase si pripísal aj strelu a plusový bod. Nadviazal tak na svoj presný zásah z premiérového duelu v súťaži proti Torontu Marlies (7:5).

Skalický odchovanec rozbieha svoju prvú sezónu v zámorskej AHL, doteraz pôsobil v juniorskej OHL. V minulosti hral aj za extraligovú Skalicu a Trenčín. Vedenie New Jersey si ho vybralo v roku 2017 v 5. kole draftu (143. miesto), v tohtoročnom predsezónnom hlavnom kempe klubu NHL odohral tri zápasy bez bodového zisku.

V noci na štvrtok bodoval v AHL zo Slovákov aj obranca Erik Černák. Jeho asistencia ale nestačila Syracuse Crunch, farmársky tím Tampy Bay prehral na ľade Rochesteru 3:6. Černák vyslal na bránku súpera až šesť striel a odsedel si štyri trestné minúty.