Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Brankár Šimko a obranca M. Novák mieria do Zvolena

Archívna snímka, brankár HKM Zvolen Marek Šimko v zápase 18. kola hokejovej Tipsport extraligy so Skalicou. Foto: TASR/Michal Svítok

Obaja sa v pondelok zapojili do tréningového procesu pod Pustým hradom a čoskoro by mali podpísať s tipsportligistom zmluvy.

Zvolen 15. novembra (TASR) - Novými posilami hokejového klubu HKM Zvolen by sa mali stať brankár Marek Šimko a obranca Michal Novák. Obaja sa v pondelok zapojili do tréningového procesu pod Pustým hradom a čoskoro by mali podpísať s tipsportligistom zmluvy.

Ako informovala webstránka HKM, rokovania s oboma hráčmi stále prebiehajú a ukončené by mali byť najneskôr v stredu dopoludnia. Pokiaľ zvolenský klub nájde s nimi spoločnú reč a podarí sa včas vybaviť všetky nevyhnutné papierové formality, obaja budú trénerovi Milanovi Stašovi k dispozícii už v stredajšom zápase 20. kola Tipsport Ligy na ľade Dukly Trenčín (18.00).

Dvadsaťosemročný Šimko sa vracia do materského klubu po pôsobení v kazašskom Irtyše Pavlodar a Nových Zámkoch, za ktoré odchytal v prebiehajúcej sezóne desať zápasov s úspešnosťou 91,7 percenta a gólovým priemerom 2,81. Tridsaťštyriročný Novák si v najvyššej slovenskej súťaži okrem rodnej Skalice zahral aj v drese Košíc, Nitry a naposledy Trenčína. Za Duklu v aktuálnom ročníku odohral 19 duelov, v ktorých strelil tri góly a deväkrát asistoval.