Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Bakoš medzi finalistami na cenu Najužitočnejšieho hráča Ligy majstrov

Na snímke Martin Bakoš. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťsedemročný útočník vedie s desiatimi gólmi tabuľku strelcov súťaže, v deviatich vystúpeniach zaznamenal 14 bodov a v produktivite LM mu patrí priebežne tretie miesto.

Zürich 11. januára (TASR) - Slovenský hokejista v službách Liberca Martin Bakoš je medzi tromi kandidátmi na zisk ocenenia pre najužitočnejšieho hráča Ligy majstrov 2017/2018 (MVP). Dvadsaťsedemročný útočník vedie s desiatimi gólmi tabuľku strelcov súťaže, v deviatich vystúpeniach zaznamenal 14 bodov a v produktivite LM mu patrí priebežne tretie miesto.

Bakoš sa pred týždňom dostal medzi päticu kandidátov, ktorú vybrali experti a z ktorej si potom fanúšikovia v hlasovaní zvolili trio finalistov. Jeho konkurenti v ankete sú švédsky obranca Joel Persson z Växjö Lakers a český brankár Šimon Hrubec z tímu Oceláři Třinec. Meno víťaza oznámia 6. februára počas finále súťaže a rozhodnú o ňom skupina hokejových expertov zároveň s fanúšikmi, ktorí môžu hlasovať za svojho favorita do 4. februára. Obe skupiny budú mať 50 percent hlasov.

Bakoš výrazne pomohol českému extraligistovi k postupu do semifinále, pričom dovtedy skóroval v každom zápase tohtosezónnej edície Ligy majstrov. Vo štvrťfinále rozhodujúcim samostatným nájazdom posunul "bielych tigrov" medzi štvorku najlepších. Gólovo sa nepresadil len v prvom semifinálovom stretnutí s Växjö Lakers, v ktorom Liberec remizoval na domácom ľade 1:1. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Champions Hockey League.