Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Hokej

Nitra napriek dvojgólovej strate otočila a v Plzni vyhrala

Na snímke brankár Nitry Michal Valent. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitrania zdolali Plzeň aj v druhom vzájomnom zápase a spravili významný krok za postupom zo skupiny.


Plzeň 3. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili vo svojom treťom zápase v J-skupine Ligy majstrov na ľade českého tímu HC Škoda Plzeň 4:2. Slovenský majster už v 9. minúte prehrával 0:2, no tromi gólmi v druhej časti otočil skóre. Nitrania zdolali Plzeň aj v druhom vzájomnom zápase a spravili významný krok za postupom zo skupiny. Účinkovanie v J-skupine uzavrú domácim zápasom proti nórskemu Stavangeru, ktorý je na programe v utorok 6. septembra v Nitra aréne.
HC Škoda Plzeň - HK Nitra 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Góly: 5. Kratěna (T. Svoboda, Kadlec), 9. D. Kubalík (Indrák, Stach) - 24. Laliberté (Blackwater, Milam), 26. Štefanka (Macík), 35. Laliberté (Blackwater, Slovák), 60. Paukovček (Macík). Rozhodovali: Bauer (Nem.), Pešina – Brejcha, Suchánek (všetci ČR), vylúčení: 6:13 na 2 min., navyše Kubalík 5+DKZ za hrubosť, Lev 10 min. nap. hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4058 divákov.

Zostavy:
HC Škoda Plzeň: Machovský - Pulpán, Čerešňák. Sklenička, Kadlec, Moravčík, Kubka, - Indrák, Kracík, D. Kubalík - T. Svoboda, Kratěna, Stach - N. Johnson, Yellow Horn, Lev - Koreis, Schleiss, F. Suchý

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, König, M. Versteeg - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - Kutálek, H. Ručkay, Krištof - Paukovček, J. Štefanka, Macík - Chalupa, Bene, Piačka - Pupák, Bajtek

Vlažný úvod bez zaujímavých momentov ukončil úvodný gól. Po jednoduchej akcii našiel obranca Plzne Kadlec strieľanou prihrávkou veterána Kratěnu a ten nasmeroval puk za Valentov chrbát - 1:0. Domácim narástla sebaistota, viac sa tlačili do ofenzívy a rýchlo strelili aj druhý gól. V 9. minúte potrestal vylúčenie Versteega kanonier Kubalík strelou bez prípravy. Nasledovala séria vylúčení na oboch stranách, ktorá rozhodila domácich hráčov. V 16. minúte dostal trest do konca zápasu Kubalík a hostia vycítili šancu.

V 24. minúte v presilovke presne namieril Laliberté a rozjasal skupinu nitrianskych fanúšikov. O dve minúty Nitranom vyšiel brejk dvoch proti jednému, pri ktorom Macík pripravil pozíciu Štefankovi a ten vyrovnal na 2:2. Opäť sa začalo na ľade iskriť, pribudlo aj šarvátok a hra sa často kúskovala. Domáci sa nevedeli dostať do tempa z prvej tretiny a ešte do druhej prestávky inkasovali aj tretíkrát. V 35. minúte našiel Slovák elegantnou prihrávkou spoza bránky Lalibertého a ten upravil na 2:3.

V tretej tretine ubudlo vylúčených a tímy menej riskovali. Nitrania sa sústredili na defenzívu a svoje ambície potvrdili aj dvomi ubránenými oslabeniami. Domáci vrhli od 50. minúty všetky sily do útočenia a Valent bol v častej permanencii. Nitriansky brankár udržal nádej na víťazstvo aj v 54. minúte, keď zmaril veľké príležitosti Kracíka aj Svobodu. Domáci v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi podporenú presilovou hrou, ale vyrovnať nedokázali. Naopak, Paukovček ďalekonosnou strelou do prázdnej bránky spečatil triumf Nitranov.

Povedali po zápase
Juraj Štefanka, útočník HK Nitra:
"Nakoniec sme veľmi spokojní. Zápas sme začali zle, nezachytili sme tempo zápasu. Prekorčuľovávali nás, mali viac šancí a my sme iba pozerali, ako korčuľujú. V druhej tretine sme si povedali, že nemáme čo stratiť a začneme hrať aj my. To sme spravili a vyšlo nám to."

Priebežná tabuľka J-skupiny:
1. HK NITRA 3 2 0 0 1 7:5 6
2. HC Škoda Plzeň 3 1 0 0 2 6:6 3
3. Stavanger Oilers 2 1 0 0 1 2:4 4