Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Hokej

Slovenská osemnástska prehrala v príprave s Českom 4:5

Na snímke tréner reprezentácie Norbert Javorčík Foto: TASR - Martin Baumann

Zverenci trénera Norberta Javorčíka sa pripravujú na domáce MS tejto vekovej kategórie, ktoré odštartujú vo štvrtok v Poprade a v Spišskej Novej Vsi.


Žilina 8. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali v sobotňajšom prípravnom zápase v Žiline s rovesníkmi z Česka 4:5. Zverenci trénera Norberta Javorčíka sa pripravujú na domáce MS tejto vekovej kategórie, ktoré odštartujú vo štvrtok v Poprade a v Spišskej Novej Vsi.

Prípravný zápas hráčov do 18 rokov v Žiline:
Slovensko – Česko 4:5 (3:1, 1:3, 0:1)

Góly: 4. Tóth (Žiak, Pospíšil), 8. Fehérváry (Ivan, Liška), 15. Fafrák (Kelemen), 35. Fehérváry (Ivan, Ružička) – 7. Buchtela (Hladoník, Kaut), 23. Hrabík (Machala, Kaut), 36. Mikyska (Bednář, Hladoník), 39. Machala (Buchtela, Dvořák), 45. Škvrně (Mikyska). Rozhodovali: Štefik, Valach - Kollár, Rojík, vylúčenia: 6:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0, 150 divákov

zostava SR18: Ovečka - Feherváry, Ivan, Kupec, Žiak, Korenčík, Dúžek, Šimurda, Pupák – Liška, Ružička, J. Baláž - Matej Tóth, Pospíšil, Köver - Kelemen, Urbánek, Fafrák - Stacho, Havrila, Regenda


Povedali po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:
Norbert Javorčík, tréner SR18:
"Už podľa počtu inkasovaných gólov vidíme, že v našej defenzíve sú okienka, ktoré musíme odstrániť. Je to v našich silách, tak na tom musíme zapracovať. Úvod zápasu bol z našej strany veľmi dobrý, dostali sme sa do vedenia, vybudovali sme si náskok. Potom však prišli hluché fázy, robili sme chyby v rozohrávke a to všetko zapríčinilo, že to dopadlo v náš neprospech. Musím však zdôrazniť, že sme hrali proti kvalitnému súperovi. Kľúčový moment bol, keď sme sa dostali do vedenia 4:2, ale súper okamžite znížil a nás to akosi položilo. Tento moment si dôrazne s hráčmi preberieme."

Martin Fehérváry, obranca SR18: "Začiatok bol veľmi dobrý, čo sa týka našej hry v druhej tretine naša hra výrazne haprovala, robili sme chyby a aj keď sme v tretej veľmi chceli, nepodarilo sa nám zvíťaziť. Hokej je taký. Viedli sme o dva góly, oni vyrovnali a bolo. Stále sme sa snažili držať puk na našich hokejkách, ale nevyšlo to. Prestali sme hrať, jedno striedanie sme mali síce dobré, hneď na to nám striedanie nevyšlo a to bol dôsledok všetkého."