Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

NHL a IIHF budú v New Yorku rokovať o účasti hráčov zo zámoria na ZOH

Komisár NHL Gary Bettman (vpravo) a zástupca komisára Bill Daly. Foto: FOTO TASR/AP

Problémom zostáva stanovisko Medzinárodného olympijského výboru (MOV), že tentoraz neuhradí poistné ani cestovné náklady hráčom zo zámoria.

New York 15. novembra (TASR) - Vedenie hokejovej NHL čaká v tomto týždni ďalšie kolo rokovaní o účasti hráčov zo zámorskej profiligy na ZOH 2018 v Pjongčangu. V New Yorku sa v stredu stretne so zástupcami Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF.

Problémom zostáva stanovisko Medzinárodného olympijského výboru (MOV), že tentoraz neuhradí poistné ani cestovné náklady hráčom zo zámoria. Podľa komisára NHL Garyho Bettmana sa táto suma vyšplhá počas dvojtýždňového turnaja na 10 miliónov amerických dolárov. "Neviem si predstaviť, že majitelia klubov NHL budú ochotní zaplatiť túto sumu za privilégium zastaviť súťaž na 17 dní," uviedol Bettman.

Ak MOV bude trvať na tom, že výdavky neuhradí, budú sa musieť NHL a hráčska asociácia NHLPA spoločne rozhodnúť, či vôbec pokračovať v rokovaniach. Podľa Bettmana by definitíva o štarte hráčov z NHL na olympiáde mala padnúť najneskôr začiatkom januára budúceho roka.

Bettmanovi sa nepáči ani to, že NHL nemôže marketingovo participovať na olympiáde. "Nesmieme byť spájaní s olympiádou. Nemôžeme propagovať, že tam budeme. Nesmieme používať ochranné známky a ani logá. Nedisponujeme ani televíznym záznamom," hneval sa šéf profiligy. "MOV rozhodol, že to bude robiť takto."