Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Výprava slovenských hokejistiek odcestuje na turnaj v sobotu

Na snímke slovenské hokejistky sa tešia z úvodného gólu v zápase medzi Slovenskom a Francúzskom počas Turnaja štyroch krajín v hokeji žien v Poprade 13. decembra 2012. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Zverenky trénera Milana Skokana absolvovali v Bratislave dvanásťdňové sústredenie a odohrali tri prípravné duely.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Dvadsaťjeden hokejistiek bude reprezentovať Slovensko na turnaji I. divízie majstrovstiev sveta, ktoré štartujú v nedeľu 6. apríla v českom meste Přerov.

Zverenky trénera Milana Skokana absolvovali v Bratislave dvanásťdňové sústredenie a odohrali tri prípravné duely. Na začiatku prehrali v Přerove s domácimi reprezentantkami 2:3 pp, následne si pripísali v rámci dvojzápasu s Rakúskom jednu prehru aj výhru po výsledkoch 1:6 a 6:4.

"Záverečná príprava bola zameraná na doladenie herného systému a splnila svoj účel. V príprave sme vyskúšali všetky hráčky, snažili sme sa vyladiť tím tak, aby sme dievčatá zvládli náročnosť majstrovstiev sveta, ktoré sú pred nami. Čakajú nás ťažké súperky a väčšina prípravných zápasov sa skončila tesnými výsledkami. Sme presvedčení, že náš tím je na MS naladený veľmi dobre, pripravený bojovať a podať čo najlepší výkon. Každý zápas bude ťažký a každý získaný bod bude pre nás veľkým potešením. V I. divízii nie je ľahký súper a pre nás to bude boj o každý punkt," cituje oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja slová manažéra tímu Ľubora Budaja.

Slovenky sa v piatok zúčastnili ešte na úvodných zápasoch Davis Cupu, v ktorých Slovensko hostí v rámci 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Rakúsko. Na MS nastúpia na prvý zápas hneď v otvárací deň v nedeľu 6. apríla proti Nórkam, následne si zmerajú sily postupne s Francúzskom, Dánskom, Českom a Rakúskom.

Záverečná nominácia SR na MS I. divízie v Přerove:

brankárky: Jana Budajová, Romana Kiapešová, Andrea Lettrichová (necestujúca)

obrankyne: Barbora Kežmarská, Nikola Balášová, Denisa Lalíková, Alexandra Turcsányiová, Gabriela Žitňanská, Edita Raková, Iveta Klimášová, Viktória Ihnaťová

útočníčky: Nikola Gápová, Lenka Sroková, Lívia Lúčová, Miriam Mikesková, Martina Veličková, Martina Muchová, Petra Pravlíková, Mária Herichová, Lívia Mišková, Alica Miháliková, Petra Jurčová.

Náhradníčky: Martina Staroňová, Andrea Fortunová, Andrea Kohlová, Kristína Obercianová, Patrícia Gorecká.

realizačný tím: Milan Skokan (tréner), Pavol Findura (asistent trénera), MUDr. Ján Potocký, MUDr. Andrea Švrčková (lekári), Dušan Čulka (masér), Vladimír Nemček (kustód), Ľubor Budaj (team manager)

Program reprezentácie SR na MS:

nedeľa, 6. apríla o 16.30: Nórsko - Slovensko

pondelok 7. apríla o 13.00: Slovensko - Francúzsko

streda 9. apríla o 16.30: Dánsko - Slovensko

štvrtok 10. apríla o 20.00: Slovensko - Česko

sobota 12. apríla o 13.00: Slovensko - Rakúsko