Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Hokej

Olympijský tím SR zdolal v príprave Poľsko 6:1

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Mužstvá proti sebe nastúpia aj v sobotu 8. apríla od 16.00 h.

Krynica-Zdrój 7. apríla (TASR) - Olympijský tím Slovenska zvíťazil v piatkovom prípravnom zápase v Poľsku nad domácim tímom 6:1. Zverenci trénera Marcela Ozimáka rozhodli o víťazstve v druhej tretine, v ktorej dosiahli tri góly.

Brankár Marcel Melicherčík prišiel o čisté konto až v poslednej minúte. Mužstvá proti sebe nastúpia aj v sobotu 8. apríla od 16.00.

Poľsko - Olympijský tím SR 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Góly:60. Chmielewski - 6. Boltun (Štrauch), 23. Šoltés, 27. Takáč (Dinda), 29. Habšuda (Zuzin), 44. Štrauch (Boltun, Takáč), 47. Takáč (Štrauch)

Zostava SR: Melicherčík - Hraško, Habšuda, Koch, Matejka, Dinda, Maier, Bodák, Fetkovič, Roman - Šoltés, Milý, Hričina - Štrauch, Takáč, Boltun - Lichanec, Horanský, Paulovič - Šišovský, Zuzin


Hlas po zápase:

Rudolf Jendek, asistent trénera SR: "Chlapci boli pri chuti a vytvorili veľký tlak na poľské mužstvo. Domáci mali veľké problémy už v rozohrávke a z toho pramenili viaceré naše góly. V prvej tretine nás pribrzdilo niekoľko oslabení, ale od druhej tretiny sme sa už znovu vrátili k hre z úvodu. Chlapci ukázali, že sú šikovní, a že sa s nimi dá počítať do budúcnosti. Nevedeli sme, čo možno očakávať od poľského mužstva. Mali sme zdravý rešpekt, ale nie obavy. Zajtra bude chytať Pavlas. Otázny je iba štart obrancu Bodáka, ktorý mal teplotu a nastúpil iba v prvých dvoch tretinách."