Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

V kempe pred MS už aj Stehlík, Tybor a Brejčák odcestovali domov

Tréner Vladimír Vůjtek Foto: TASR/ Dušan Hein

Hlavný tréner Vladimír Vůjtek musel ale oželieť dvojicu hráčov.

Bratislava 3. apríla (TASR) - V rámci prípravného kempu slovenskej hokejovej reprezentácie v Banskej Bystrici sa do tréningu zapojil už aj obranca Richard Stehlík. Hráča Vítkovíc zdržali doma v Skalici rodinné dôvody.

Hlavný tréner Vladimír Vůjtek musel ale oželieť dvojicu hráčov. Už dlhšie mal problémy so žalúdkom útočník Radoslav Tybor. "Počas play off som už ani netrénoval. Len som hral pod účinkom tabletiek a injekcií. Za štyri týždne som schudol šesť kilogramov a mal problémy s prijímaním akejkoľvek potravy. Buď som všetko vyvrátil, alebo som mal polhodinu po jedle neznesiteľné kŕče. Verím, že čoskoro budem v poriadku," povedal Tybor pre hockeyslovakia.sk.

Útočník Pardubíc sa podrobil v Banskej Bystrici vyšetreniu u gastroenterológa, ktorý mu nasadil antibiotiká. K reprezentačnému tímu by sa mal opäť pripojiť na budúci týždeň v Bratislave.



Z Banskej Bystrice odcestoval aj obranca Slovana Bratislava Ján Brejčák, ktorý dostal teploty a lekár František Okál mu odporučil domácu liečbu. Tréner Vladimír Vůjtek však môže v najbližšom čase využiť Luntnera. "Bude s nami od štvrtkového večerného tréningu a zotrvá s nami do konca tohto týždňa," uviedol pre web SZĽH Vůjtek.

Hlavnému kormidelníkovi však spôsobujú vrásky informácie o zranených hráčoch, ktorých je aj v tejto sezóne ako maku. "Plánovali sme povolať obrancu Hradca Králové Petra Mikuša, ale ten je zranený. Na jeho miesto tak príde od utorka na zraz do Bratislavy obranca Dukly Trenčín Peter Čerešňák," pridal Vůjtek.

Reprezentanti budú počas kempu pod Urpínom spoločne trénovať až do piatka 4. apríla. Ďalší blok prípravy pred MS bude nasledovať v Bratislave, kde sa národný tím zíde v utorok 8. apríla. V rámci neho odohrá v piatok 11. a nedeľu 13. apríla na ľade bratislavskej Slovnaft arény dve prípravné stretnutia proti Rusku, ktoré sa započítavajú do série Euro Hockey Challenge.