Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

V šlágri Banská Bystrica porazila Košice, Detva čaká na prvú výhru

BeRadosť hráčov Nitry po druhom góle v zápase 4. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HC 07 Orin Detva v Nitre 17. septembra 2017. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dukla Trenčín vyhrala v Žiline, keď o víťazstve vojaci rozhodli už v úvodnej tretine.

Nitra 17. septembra (TASR) - Zápas v Nitre mal odlišnú príchuť pre oboch aktérov. Na jednej strane hostia z Detvy siahali v piatkovom kole na body vo Zvolene, na opačnej Nitrania utrpeli zahanbujúci debakel 4:10 na žilinskom ľade. Domáci mali teda pred svojimi fanúšikmi čo naprávať a už od úvodu mali hernú prevahu. Viaceré šance však zlikvidoval brankár Nagy. Mladý brankár Detvy musel v 10. minúte striedať pre problémy s výstrojom, preto ho na tri minúty nahradil Kanaďan Larose. Ten hneď v 12. minúte neustál nitriansky tlak v dvojnásobnej početnej prevahe domácich a inkasoval z hokejky Lucianiho. V 1. tretine mali hostia minimum šancí, ale aj z toho dokázali vyťažiť gól. V 19. minúte ušiel domácej obrane Videlka, ktorý si vypýtal trestné strieľanie a v ňom rutinérsky prekonal Hartzella.

V 2. tretine si hostia vytvorili viacero šancí a boli smerom dopredu aktívnejší, ako v prvom dejstve. Odmenou im bol gól Huňadyho, ktorý Hartzella prekvapil spoza brány. V 30. minúte sa črtal únik pre Ščurka, ale vo fáze zakončenia jeho pokus zblokovali. Nitranom viazla kombinácia, vyrovnanie však na seba nenechalo dlho čakať. V 32. minúte ukázal kanonier Luciani, že vie aj prihrať a ponúkol šancu Šillemu. Ten sa nemýlil – 2:2. Domácich mohol poslať do vedenia pred prestávkou Kutálek, ale Nagy bol proti.

Nástup do 3. tretiny bol jasne v réžii Nitranov, ktorí odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov. Najskôr v 42. minúte prekonal Nagyho aktívny Paulovič a o minútu neskôr vybojoval puk Mikúš, adresoval prihrávku na Kutálka a ten namieril presne. Piaty gól domácich takmer pridal Rzavský, jeho strelu však zastavila spojnica konštrukcií. Hostia skúsili 40 sekúnd pred koncom hru bez brankára, avšak bez výsledného efektu. Uzavrieť na 5:2 mohol Paulovič, ale tomu obrancovia Detvy doslova vysekali hokejku z rúk. O pár sekúnd však predsa len padol piaty gól do bránky Detvy, keď Krištof upravil na konečných 5:2. Pohľad na štatistiku striel hovoril jasnou rečou pre domácich, ktorí súpera prestrieľali v pomere 55:19.


HK Nitra - HC 07 Orin Detva 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Góly:
12. Luciani (Milam), 32. Šille (Luciani, Blackwater), 42. Kutálek (Mikúš), 43. Paulovič (Rais, Rzavský), 60. Krištof – 19. Videlka (tr. strieľanie), 28. Huňady (Ondris, Sládok). Rozhodovali: Stano, Štefik – Gegáň, Kollár, vylúčení: 3:7, navyše: Macejko (Detva) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 10. A. Nagy (Larose), 13. Larose (A. Nagy), 2545 divákov.

Zostavy:
HK Nitra: Hartzell – Mezei, Rais, Ordzovenský, Milam, Korím, Kováčik, Pupák, Versteeg – Rzavský, Krištof, Paulovič – Blackwater, Šille, Luciani – Kutálek, T. Mikúš, H. Ručkay – Šiška, Friedmann, Štumpf

HC 07 Orin Detva: A. Nagy – Šimon, Zorvan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Strukoff, Trnka, Fedosov – Ščurko, Gašpar, Videlka – Žilka, Chovan, J. Milý – Halás, Murček, M. Surový – Huňady, Srnka, Ondris

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo po poslednom výsledku v Žiline. Do zápasu sme vstúpili aktívne, vypracovali sme si množstvo šancí, ale to premieňanie bolo poslabšie. Po prvej tretine bolo 1:1 a potom bolo vidieť na hráčoch, že začínajú byť nervózni. Súperovi tam padol gól spoza brány a nervozita sa stupňovala, ale nezlomnou vôľou a tlačením sa do predbránkového priestoru sme to v tretej tretine zlomili a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Stálo nás to veľa fyzických aj psychických síl, ale tie tri body sú zaslúžené a sme veľmi radi, že sme ich získali."



Miroslav Chudý, tréner Detvy: "My sme sa nepriblížili k tým výkonom z predchádzajúcich troch zápasov. Nie som spokojný s výkonom nášho mužstva, aj keď viem, že proti nám stál kvalitný súper. Naše mužstvo má rozhodne na viac, ale dnes sme toho veľa neukázali, čiže to ma mrzí a som z toho sklamaný. Nevymysleli sme toho veľa dopredu a súper mal od začiatku prevahu až do konca zápasu. My sme pohrozili len z pár brejkov a to bolo všetko. Chýbala nám agresivita smerom dopredu aj dozadu a myslím si, že súper úplne zaslúžene zvíťazil."




MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)


Pre hokejistov Liptovského Mikuláša bol zápas so Zvolenom prvý na domácom ľade v tejto sezóne, ale divákov v úvode príliš nepotešili. Už vo 4. minúte z prvej vážnejšej šance udreli hostia, keď sa pred Košarišťanom presadil Török. V nasledujúcich minútach boli aktívnejší domáci, lenže pokusy Števuliaka, Laca a Tabačeka zneškodnil Climie. "Bryndziarom" sa však podarilo v 1. tretine Liptákov doslova vyškoliť v efektivite. Dvanásť sekúnd pred koncom potrestal nedôslednú domácu obranu presnou strelou Chovan.

Zvolenčanom v 2. tretine po dvoch strelených góloch rástla chuť. V 26. minúte zakončil Ťavoda, následne o 4 minúty neprekonal Košarišťana ani Chovan. V závere druhého dejstva mohli domáci znížiť. Problémy hosťom narobila najmä druhá formácia, ale Kriška v spolupráci so Suchým nechal vyniknúť Climieho.

Tretia tretina upadla na kvalite z oboch strán. Hru síce režírovali domáci, ktorí sa snažili vyrovnať, lenže trápili sa v koncovke. V 50. minúte sa dostal k odrazenému puku M. Sukeľ, ale s jeho pokusom si Climie poradil. O necelých sedem minút sa ocitol v nájazde Asuchak, ktorý chcel Košarišťana prekonať blafákom, jeho strela však skončila iba na plexiskle za mikulášskou bránou. Zverenci Pavla Paukovčeka to v závere ešte skúsili v hre bez brankára, ale bol z toho iba tretí gól Zvolenčanov, keď z vlastnej obrannej modrej presne trafil Ross.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Góly:
4. Török (Fekiač), 20. Chovan (Ross, Kytnár), 60. Ross. Rozhodovali: Orolin, Kalina – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1400 divákov.

Zostavy:

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kuráli, Mezovský, Nádašdi, Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco

HKM Zvolen: Climie – Hraško, Bokroš, Ross, Wharton, Drgoň, Ivan, Andersons, Ťavoda – Matis. Kytnár, Chovan – Asichak, Coffman, Dziurzynski – Obdržálek, Jurík, Síkela – Török, Fekiač, Ďaloga

Hlasy po zápase:

Pavel Paukovček, tréner L. Mikuláša: "Paradoxne, o zápase rozhodla prvá tretina, v ktorej sme boli jasne lepší, ale súper dal dva góly. Chcenie síce bolo, ale urobili sme chyby, ktorých sa musíme vyvarovať. Je to šport, ale teraz už musíme rozmýšľať nad ďalším zápasom."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Náš výkon bol podložený najmä brankárom, ktorý veľmi dobre zachytal. Následne sa od toho odrazili aj ďalší hráči. Súper nás síce prestrieľal, ale my sme boli efektívnejší. V tretej tretine bol Mikuláš nervóznejší, ale do vážnej šance sa nedostal."


MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)


"Vlci" nastúpili na posledný domáci duel bez divákov proti lídrovi z Trenčína bez zraneného kapitána Konečného, ale namaškrtení piatkovou vysokou výhrou nad Nitrou. V 113. sekunde sa hostia po teči Hudeca dostali do vedenia a aj do pohody. Mali viac z hry, domácich veľmi pred Valentom vidieť nebolo a "vojaci" postupne pridali ďalšie góly. Podobne, ako pri prvom góle, sa v 13. minúte tečom Frühaufovej strely presadil z diaľky Radivojevič a keď o 22 sekúnd pridal po chybe domácich a následnom úniku Varga tretí gól, vystriedal Tomeka v žilinskej bráne Mikoláš. Tréner Škorvánek si vzal oddychový čas, prehovoril svojim zverencom do duše, ale tí sa stále dostávali k zakončeniu iba sporadicky.

Aj v druhej časti pokračovali hostia v dobrej pozičnej hre a predvádzali účinný celoplošný hokej. Naopak, domáci mali problémy dostať sa cez stredné pásmo. Iba vďaka šťastiu a dobrým zákrokom Mikoláša pri šanciach Vargu či Radivojeviča držali domáci trojgólový rozdiel. Mohli ho znížiť po Ondrušovej šanci a príležitosti Martindalea, ale s oboma si Valent bez problémov poradil. Hralo sa slušne, až v 34. minúte putoval na trestnú lavicu za hákovanie Bulík. Výhodu domáci ukončili sami už po 37 sekundách vyšším počtom hráčov na ľade. Hra 4 proti 4 však vyzerala skôr ako žilinská presilovka a okrem trafenia žŕdky domáci viackrát zamestnali Valenta. Dukla mohla svoj náskok zvýšiť v presilovke v závere 2. tretiny, ale Mikoláš si stále držal čisté konto a nádeje domácich na úspech.

"Vlci" sa snažili v úvode záverečnej tretiny čo najskôr streliť kontaktný gól, ale Valent im to dobrými zákrokmi neumožnil. Dobrá príležitosť na skorigovanie sa Žilinčanom naskytla aj v početnej výhode od 45. minúty, ale hoci jej hráči pálili z každej pozície, trenčiansky brankár naďalej odolával. Presilovku si o chvíľu zahrali aj vojaci, lenže "vlci" hrali aktívne. V jej závere fauloval Frühauf unikajúceho Juríka a do početnej výhody poslal Žilinčanov. Hostia faulovali aj na konci oslabenia, chvíľu hrali v trojici, ale Valent obstreľovaný domácimi stále odolával. Trenčania v závere už drámu nepripustili, kontrolovali puk a držali ho čo najďalej od svojej bránky. Po výhre v Žiline zostávajú "vojaci" bez prehry na čele tabuľky a Valent vychytal svoj prvý shotout sezóny.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Góly:
2. D. Hudec (Themár, Starosta), 13. Radivojevič (Frühauf, Ölvecký), 14. T. Varga (Cebák, M. Hlinka). Rozhodovali: Müllner, Jonák – Synek, Tvrdoň,, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zostavy:

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek (14. Mikoláš) – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Mich. Roman, Meliško, Harant, Mendrej – Handlovský, Martindale, Pitt – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Klimenta, Holovič, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň.

HK Dukla Trenčín: Valent – L. Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T. Varga, Bulík, M. Hlinka – Gašparovič, Dlouhý, Hecl – D. Hudec, Sojčík, Mikula – J. Pardavý ml., A. Themár.

Hlasy po zápase:

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: "Bez streleného gólu nemôžeme vyhrať. Nezvládli sme úvod duelu a potom sa s Duklou v jej aktuálnej forme a fazóne ťažko hrá. Ťažko sme sa dostávali do zápasu, mali sme náznaky šancí, ale pokiaľ nebudeme agresívni na bránkovisku a nebudeme súperovmu brankárovi cloniť, góly nedáme. Chceli sme sa chytiť aspoň jedným gólom, šance tam boli, aj v presilových hrách, ale chýbal nám dôraz a chýbala mi väčšia vôľa po víťazstve. Pozeráme sa však dopredu a verím, že sa budeme iba zlepšovať."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Zodpovedne sme sa pripravili na zápas a víťazstvo nás teší. Bol to kolektívny výkon od brankára, cez obrancov až po útočníkov. Mužstvo má svoje ciele, pracuje na ich dosiahnutí a prináša to výsledky. Víťazstvo je plne zaslúžené a je to práca celého tímu."


HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)


V aktuálnej tabuľke obe mužstvá delil dosť veľký rozdiel, Košičania s druhým, Bystričania až so siedmym miestom, no manko len dvoch bodov napovedalo, že to bude opäť vyrovnaný zápas. Nikto však netušil, že po bleskovom góle Hohmanna už v 52. sekunde nastanú strelecké suchoty. Domáci išli do vedenia vôbec vo svojom prvom útoku, keď sa konečne dostali z obrannej tretiny, v prečíslení zaútočili a Hohmann sa z pravého krídla nemýlil. Na lavičke "baranov" opäť pribudol pri dočasnom angažmáne do konca októbra Richard Zedník a aj on mal čo občas trápiacim sa hráčom poradiť. V 1. tretine pribudol do kolónky šancí pre domácich ešte ľuft Luntera v presilovke pred bránkou v 6. min a v 19-tej pri podobnej akcii, ako bola gólová aj nádejná strela Lampera.

V druhej tretine riešil videorozhodca situáciu v 21. min a gól Hričinovi neuznal, vraj hral korčuľou. V 23. min sa ešte Novotný snažil prekonať Lassilu v bránke, v 29. min v oslabení spálil šancu Klíma, v 32. min mieril nepresne Pacan, no napriek tomuto výpočtu hostia pôsobili na ľade unaveným dojmom. Bystričania korčuľovali ľahšie a často zamkli svojho súpera na dlhé sekundy do pásma. V 27. min sa až trikrát za sebou pokúšal uspieť pred Lundströmom v bránke Hohmann, v 35. min Ďatelinka v ideálnom streleckom postavení sieť netrafil a dráma sa preklopila aj do tretej tretiny.

Košičania v tejto sezóne sa po troch domácich zápasoch prvý raz snažili bodovať vonku, no bez gólu na lepší výsledok ťažko mohli pomýšľať. Majstrovi spod Urpína pomohla na dvojgólové vedenie presilovka a gól Brittaina v 44. min po pohotovej strele z nahrávky Failleho. V 48. min vykúzlil prekrásne sólo Lamper, škoda len, že presnejšie nezamieril. Ideálnu možnosť na skorigovanie stavu mali hostia v dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov a Nagy ju v 53. min aj využil, keď bombou znížil. Kafka dokonca v 55. min spálil veľkú šancu na vyrovnanie, ďalšiu pridal v 57. min a "barani" si už trojbodové víťazstvo v samom závere ustrážili.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly:
1. Hohmann (Lamper), 44. Brittain (Faille, Gélinas) - 53. Nagy (Kessel). Rozhodcovia Baluška, J. Konc - Výleta, P. Šefčík, vylúčení 4:5, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 21. bez Bartánusa (B. Bystrica), 2457 divákov.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Brejčák - Lamper, Bortňák, Hohmann - Bartánus, Bubela, Lunter - Belluš, Faille, Brittain - Tamáši, Češík, Andrisík - Giľak
HC Košice: Lundström - Dudáš, Šedivý, Kessel, Bača, Čížek, Matejka - Hričina, Boltun, Nagy - Bicek, Pacan, Klíma - Kafka, Vrábeľ, Jenčík - Novotný, Petráš, Šoltés

Hlasy po zápase:


Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zaujímavý, bojovný zápas, nikto si nič nedaroval, videli sme plno osobných súbojov. Víťazstvo sme veľmi potrebovali, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie. Za stavu 2:0 sme si situáciu zbytočne komplikovali vylúčeniami. Našťastie, súper šancu na úplný zvrat nevyužil, aj keď to horelo. Obaja brankári si zaslúžia pochvalu a my sme radi, že sme to zvládli."

Milan Jančuška, tréner Košíc: "Dramatický zápas až do poslednej chvíle. Nie som spokojný s výsledkom, chceli sme bodovať a aj sme si to zaslúžili. Musím pochváliť oboch brankárov, chytali vynikajúco. Škrt cez rozpočet nám urobilo zranenie Hovorku, v podstate máme štyroch hráčov zo základu zranených, museli sme rotovať a meniť zostavu, čo sa prejavilo v súčinnosti. Jeden gól bol málo, chýbal väčší pokoj vo finálnej fáze, tam sme si prehrali zápas."

Ivan Ďatelinka, kapitán B. Bystrice: "Bol to veľký boj, vyšiel nám začiatok, držali sme súpera na dištanc. V 2. tretine sme sa zlepšili, mali veľa šancí, v tretej sme súpera dostali vylúčeniami zbytočne na koňa. Košice dobre bránili, ťažko bolo streliť viac gólov. Na našej lavičke pribudol asistent, Riša Zedníka dobre poznáme, on vie, čo má od nás očakávať, vie to dobre zladiť, bekov skombinovať, bude to určite dobre fungovať."

Petr Kafka, útočník Košíc, bývalý hráč B. Bystrice: "Bolo to ťažké, ja som sa na zápas špeciálne netešil, bol som nervózny, až postupne som sa nervozity zbavil. Bol to bojovný výkon, máme sa z čoho odraziť. Tri roky som tu žil a hral za Bystricu, mám veľa spomienok a kamarátov. Prvýkrát som sa takto ocitol, som rád, že ma diváci nevypískali. Mal som aj šance, bohužiaľ, v oboch som nebol úspešný. Inak sa hralo dosť z defenzívy, nebolo to divácky atraktívne, ani mne sa tento zápas nepáčil, bol to najmä boj."


HK Poprad - HC Nové Zámky 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)


Popradčania začali zápas opäť optickým tlakom, veľa šancí si však nevytvorili. Najväčšiu spálil Štrauch v náznaku prečíslenia 2 na 1 po Svitanovej prihrávke. Keď hostia prežili svoje prvé oslabenie bez ujmy, osmelili sa šancou Zbořila. Na začiatku 13. minúty však fauloval domáci Jáchym a Novozámčania svoju početnú výhodu dokonale zužitkovali. Po Salijiho nabití trafil presne Štěpán Novotný - 0:1. Vyrovnať mohol Vandas, ale jeho individuálna akcia sa gólom neskončila. Z hostí hrozil najviac ich najproduktívnejší hráč Zbořil, lenže popradský brankár Corbeil bol pozorný. Počas druhej presilovky "kamzíkov" sa po prvý raz v zápase ozval ohlušujúci piskot domáceho publika.

Druhá tretina sa niesla v znamení nepresností na oboch stranách. Peknou akciou sa blysol Vandas, keď sa natlačil do bránkoviska a dostal puk do siete. Jeho gól však pre zrážku s novozámockým brankárom Kováčom a následný hvizd rozhodcov platiť nemohol. Domáci sa vyrovnania napokon dočkali v 32. minúte. Po Abdulovej akcii sa puk spoza bránky dostal k Lichancovi, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránku - 1:1. Počas presilovky domácich sa po Ježekovej chybe predral do trháku Tibenský, ale jeho únik sa gólom neskončil. Hostí do vedenia takmer poslal Prapavessis, tento zásah však pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku rozhodcovia neuznali. Gól následne nepotvrdila ani konzultácia s videorozhodcom. Tesne pred odchodom na druhú prestávku sa sám rútil na Kováča popradský útočník Mlynarovič, skóre sa však už nezmenilo.

Dobrú príležitosť mal hneď v úvode tretiny počas presilovky domáci kapitán Daniel Brejčák, keď po krížnom pase od Svitanu musel v páde zasahovať hosťujúci brankár. Zápasovú zápletku rozsekol až v 54. minúte Svitana, ktorý na seba zobral zodpovednosť a namiesto prihrávky lepšie postavenému spoluhráčovi zvolil strelu - 2:1. Hostia po inkasovanom góle ožili, ale zo zvýšenej aktivity druhý presný zásah nevyťažili. Tridsaťdva sekúnd pred koncom riadneho hracieho času výhru domácich poistil Michael Vandas. Hostia v tom čase už hrali vabank bez brankára. Cetkovský na modrej zvolil namiesto nahodenia na zadný mantinel strelu na bránu, puk sa odrazil od brániaceho Vandasa a ten s ním dokorčuľoval až do opustenej brány hostí - 3:1.


HK Poprad - HC Nové Zámky 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly:
32. Lichanec (Abdul, Zadražil), 54. Svitana (Mlynarovič), 60. Vandas – 13. Novotný (Salija). Rozhodovali: D. Konc, Lauff – Stanzel, Smrek, vylúčení: 2:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1118 divákov.

zostavy:

HK Poprad: Corbeil – D. Brejčák, König, Ježek, McDowell, Dinda, Jáchym, Zadražil, Šterbák – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – R. Rapáč, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Bondra – Abdul, Paločko ml., Paločko.
HC Nové Zámky: Kováč – Plašil, Kovačevič, Salija, Prapavessis, Deyl, Chovan, Surovka, Hain – Lantoši, Špriko, Zbořil – Cetkovský, Novotný, Schultz – Varga, Dubinin, Tibenský – Dubec, Rehák, Fábry

Hlasy po zápase:

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Prvá tretina z našej strany nebola dobrá. Hostia síce prišli po dlhej ceste a mali za sebou dva zápasy v nohách, ale patrilo im viac z hry. Vedeli sme, že musíme byť aktívni. V druhej tretine sme sa viac snažili zatláčať súpera, vytvorili sme si kopec dobrých šancí, ale koncovka nám nevychádzala. V tretej tretine zobral na seba zodpovednosť Svitana a peknou strelou dal dôležitý gól. V závere hrali hostia vabank a podarilo sa nám dať tretí gól. V druhej polovici zápasu sme zblokovali až 13 striel súpera a to je ukazovateľ, ktorý nám dnes priniesol tri body. Zdôraznil som to aj chlapcom v kabíne. Ľahké zápasy sa tu nebudú hrať s nikým, veľmi si vážime tieto tri body."

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: "Bolo vidieť v úvode zápasu, že sme správne nahnevaní po dvoch domácich prehrách. Mohli sme sa dostať do dvojgólového vedenia, žiaľ, nevyužili sme šance a inkasovali sme vyrovnávajúci gól. Vedeli sme, že Poprad je húževnatý tím a zintenzívni svoju hru. S jedným streleným gólom sa vonku ťažko vyhráva. Napriek tomu si myslím, že dostať dva góly v Poprade nie je hanba, tu sa ťažko vyhráva."