Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Dukla Trenčín angažovala útočníka Tomáš Bulíka

Hokejista Tomáš Bulík, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský hokejista Tomáš Bulík sa po predčasnom konci v HC Mountfield Hradec Králové vracia do najvyššej domácej súťaže.

Trenčín 15. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Bulík sa po predčasnom konci v HC Mountfield Hradec Králové vracia do najvyššej domácej súťaže. Skúsený útočník sa v utorok dohodol na zmluve s Duklou Trenčín. Informovala o tom oficiálna webstránka tipsportligistu.

Správa o ukončení spolupráce medzi HK Mountfield a Bulíkom sa objavila už začiatkom októbra. Dôvodom bolo porušenie zmluvy zo strany hráča, ktorý odmietol štart v klube v nižšej súťaži. Napokon sa Bulík vrátil do A-mužstva Hradca Králové, ale krátko po reprezentačnej prestávke v klube končí z rodinných dôvodov. Do Trenčína prišiel, aby bol bližšie k rodine. "O Tomáša sme mali záujem už dlhšie a boli sme v kontakte, ale Hradec Králové ho poslal do prvej ligy hrať za Litoměřice. Teraz, keď ukončil zmluvu, sme sa s ním konečne mohli dohodnúť. Počítame s ním na post prvého centra, verím, že tento náš problémový post máme do konca sezóny vyriešený. V utorok podpísal kontrakt, ak nebude problém s vybavením transferu, bude môcť nastúpiť už v stredu proti Zvolenu. Plánujeme ale ešte aj ďalšie zmeny v kádri," uviedol na oficiálnom klubovom webe generálny manažér Dukly Ján Kobezda.

Bulík odohral v drese Hradca Králové v tejto sezóne 14 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na jeden prihral. Objavil sa aj v prvoligovom tíme Litoměříc, za ktoré odohral tri zápasy s bilanciou tri góly a dve asistencie.