Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

Zemetrasenie v hokejových Košiciach: Odvolali Čadu. Kto ho nahradil?

Na snímke uprostred tréner Košíc Rostislav Čada. Foto: TASR/František Iván

Košičanom sa už dlhšiu dobu výsledkovo nedarí, z predchádzajúcich desiatich stretnutí podľahli až v šiestich.

Košice 6. marca (TASR) - Hokejový klub HC Košice odvolal na pondelňajšom mimoriadnom zasadnutí trénera Rostislava Čadu a jeho asistenta Marcela Šimurdu. Dôvodom predčasného konca trénerskej dvojice boli neuspokojivé výsledky mužstva a herný prejav.

Košičanom sa už dlhšiu dobu výsledkovo nedarí, z predchádzajúcich desiatich stretnutí podľahli až v šiestich. Po nedeľňajšej domácej prehre 0:2 so Zvolenom im momentálne patrí v tabuľke tretia pozícia.

Správna rada košického klubu zároveň vymenovala za hlavného trénera Miroslava Marcinka, asistovať mu bude Anton Bartánus. Nová trénerská dvojica si odbije debut v stredajšom stretnutí na ľade Žiliny. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

"Prijal som to ako fakt, ktorý musí očakávať každý profesionálny hokejový tréner. Žiadne tušenie takéhoto vývoja som nemal a dozvedel som sa to po dnešnom tréningu. Zavolali ma na sekretariát klubu a pán prezident Mondík mi oznámil ukončenie spolupráce na základe nedostatočných výkonov," povedal šesťdesiatdvaročný Čada pre portál hokej.sk.

"Beriem to realisticky. Jedna práca sa skončila, je otázkou času, kedy sa začne druhá. Ja som mal obavy už v minulosti a upozorňoval som na ne. Doplácali sme na dlhodobé zranenia a limitovaný počet hráčov. Bohužiaľ, moje obavy, ktoré z toho plynuli, sa aj naplnili. Stále však trvám na tom, že toto mužstvo ešte nepovedalo svoje posledné slovo," dodal skúsený tréner.