Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovák po výhre nad Žilinou: Naším hokejom môžeme zdolať každého

Na snímke radosť hráčov Miškovca z gólu na 3:0 počas zápasu 2. kola Tipsport Ligy DVTK Jégesmedvék Miškovec - MsHK DOXXbet Žilina 16. septembra 2018 v maďarskom Miškovci. Foto: TASR - Milan Kapusta

V domácej premiére sa zverenci Glena Hanlona pustili do Žilinčanov od úvodu zápasu, skóre otvorili v 13. sekunde a o dve minúty viedli už 2:0.

Miškovec 17. septembra (TASR) - Ideálnym spôsobom sa hokejisti DVTK Jegesmedvék Miškovec rehabilitovali za prehru 1:6 v Nitre. V prvom domácom zápase sezóny Tipsport Ligy si zgustli na Žiline, ktorú po zodpovednom výkone zdolali 6:2. Jediný slovenský hokejista v maďarskom tíme Tomáš Slovák si uvedomuje, že pre nováčika súťaže budú dôležité najmä domáce zápasy.

Prvé kolo v Tipsport Lige sa Miškovcu nevydarilo, keď na ľade Nitry prehral 1:6. O dva dni to už na vlastnom ľade bola iná pesnička. V domácej premiére sa zverenci Glena Hanlona pustili do Žilinčanov od úvodu zápasu, skóre otvorili v 13. sekunde a o dve minúty viedli už 2:0. Raketový štart nabudil hráčov i divákov. "Vraveli sme si, že puky musíme rýchlo posielať do ofenzívy. Predviedli sme krásne nahrávky, snažili sme sa zakončovať. Napadalo nám to a sme za to radi. Po predchádzajúcom zápase som vravel, že to bolo iba v našich hlavách. Hrali sme vonku, bol to pre nás prvý zápas v lige a mali sme z toho rešpekt. Na druhý zápas sme sa výborne pripravili. Predvádzali sme náš hokej a bol z toho parádny výsledok," poznamenal Slovák.

Podľa oficiálneho údaju bolo na prvý domáci duel Miškovca v Tipsport Lige zvedavých 1310 divákov, štadión s vyše dvojtisícovou kapacitou bol však takmer plný. Fanúšikovia potvrdili, že solídna návštevnosť a záujem o hokej v prípravných súbojoch neboli náhodné. Po prvých dvoch stretnutiach je zrejmé, čo bude silnou stránkou Hanlonovho tímu. "My sa najmä budeme snažiť využívať domáce prostredie. Fanúšikovia už v príprave ukázali, že majú záujem o hokej a fandia nám. Vieme, že vonku sa nám bude hrať ťažšie, o to lepšie chceme hrať doma. Určite však pôjdeme do zápasov s cieľom potrápiť každého súpera," tvrdil Slovák.

Maďarský tím má na súpiske prevažne domácich hráčov doplnených o hŕstku legionárov zo zámoria, Fínska či Slovenska. Proti Žiline sa viacerí z nich prezentovali kvalitným výkonom a potvrdili, že ich neradno podceniť. "Chceme miešať karty v lige a určite nemienime byť na dolných priečkach tabuľky. Máme mužstvo, aby sme mohli zdolať hocikoho. Ak chceme víťaziť, musíme hrať tak ako proti Žiline. Čakajú nás ťažkí súperi, budeme hrať veľa zápasov vonku, takže uvidíme, ako to pôjde." povedal slovenský obranca.

Zápas proti Žiline naživo sledoval aj Richard Lintner. Riaditeľ Tipsport Ligy bol rád, že DVTK napravil zlý dojem z prvého duelu v sezóne. "Toto víťazstvo Miškovca nad Žilinou dodá maďarskému hokeju ďalší impulz do nasledujúcich zápasov. Miškovec i Budapešť si uvedomujú, že prišli do ligy, v ktorej je potrebné byť rýchlejší, silnejší. Tomu sa oba tímy chcú vyrovnať. To sa bude diať v prvej polovici sezóny, keď sa zrodí možno viac bláznivých výsledkov, ale taká je logika hokeja. Vyplynie to zo schopnosti hráčov adaptovať sa na určitý štýl hokeja," poznamenal Lintner.