Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hráčmi mesiaca apríl v KHL sú Metsola, Robinson a Grigorenko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najlepším útočníkom mesiaca sa stal Michail Grigorenko. V drese CSKA Moskva strelil 6 gólov, ku ktorým pridal 5 asistencií.

Moskva 22. apríla (TASR) - Najlepšími hráčmi mesiaca apríl sa v Kontinentálnej hokejovej lige stali brankár Juha Metsola, obranca Mat Robinson a útočník Michail Grigorenko.

Brankár Salavatu Julajev Ufa si počas štyroch aprílových play off duelov na konto pripísal 95,92-percentnú úspešnosť zákrokov. Aj vďaka dvom dlhým predĺženiam chytil v priemere 49 striel a inkasoval 1,51 gólu. V priebehu série proti Omsku si držal nepriestrelnosť 161 minút a 40 sekúnd.

Kanadský obranca v drese majstrovského CSKA Moskva si v deviatich dueloch na konto pripísal 3 góly a 2 asistencie. V 5. finálovom zápase Západnej konferencie na domácom ľade proti SKA Petrohrad strelil víťazný gól zápasu.

Najlepším útočníkom mesiaca sa stal Michail Grigorenko. V drese CSKA Moskva strelil 6 gólov, ku ktorým pridal 5 asistencií. V prvom finálovom dueli proti Avangardu Omsk dosiahol hetrik. Informoval o tom oficiálny web KHL.