Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kukumberg uzavrel dohodu s prokurátorom, schvaľovať ju bude súd

Roman Kukumberg Foto: TASR

K porušeniu disciplíny sa vyjadril po incidente aj samotný hráč. Veľmi ma mrzí, čo sa stalo. Nikdy predtým som si nesadol za volant po tom, ako som si niečo dal, povedal na svoju obhajobu.

Bratislava 22. januára (TASR) - Hokejový útočník Slovana Bratislava Roman Kukumberg, ktorý jazdil minulý rok v októbri v hlavnom meste pod vplyvom alkoholu, uzavrel v tomto prípade s príslušnou okresnou prokurátorkou dohodu o vine a treste.

Dohodu však ešte musí schváliť koncom budúceho týždňa Okresný súd Bratislava I. Jej obsah bude známy počas verejného zasadnutia tohto nižšieho bratislavského súdu. Pokiaľ súd dohodu schváli, bude právoplatná.

"Predmetom verejného zasadnutia, ktoré sa bude konať 31. januára na Okresnom súde Bratislava I, je schválenie dohody o vine a treste, ktorá bola uzatvorená 9. decembra medzi obvineným a dozorujúcou prokurátorkou Okresnej prokuratúry Bratislava I. V predmetnej trestnej veci je obvinený trestne stíhaný za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa paragrafu 289 odsek 1 Trestného zákona," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Vladimír Javorský.

Kukumberg jazdil pod vplyvom alkoholu nadránom 10. októbra po víťaznom zápase KHL s Magnitogorskom. Vedenie Slovana Bratislava ho potrestalo následne jednozápasovým dištancom a bližšie nešpecifikovanou finančnou pokutou. "Roman bol klubom suspendovaný na jeden zápas a dostal pokutu na úrovni hornej hranice sadzby," povedal v októbri generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

K porušeniu disciplíny sa vyjadril po incidente aj samotný hráč. "Veľmi ma mrzí, čo sa stalo. Nikdy predtým som si nesadol za volant po tom, ako som si niečo dal. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ktorých moje konanie sklamalo a verím, že svojimi výkonmi na ľade to čo najskôr odčiním," povedal Kukumberg.

"Policajti Obvodného oddelenia Bratislava Staré Mesto-stred počas bežného výkonu služby zastavili a kontrolovali na Vajanského nábreží 33-ročného vodiča vozidla Toyota Land Cruiser. Vodičovi bola nameraná hodnota 0,56 mg/l alkoholu. Následne ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde s ním vykonali potrebné procesné úkony," povedala vtedy krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.