Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kukumberg rozšíril slovenskú kolóniu v Hradci Králové

Na snímke Roman Kukumberg. Foto: TASR/Štefan Puškáš

S vedením klubu podpísal Roman Kukumber zmluvu na dva roky.

Hradec Králové 31. júla (TASR) - Slovenský hokejista Roman Kukumberg bude v kariére pokračovať v českom extraligovom tíme Mountfield Hradec Králové. S vedením klubu podpísal 34-ročný útočník zmluvu na dva roky. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna klubová webstránka.

Kukumberg rozšíril v Hradci Králové početnú slovenskú kolóniu, v mužstve sa pridal ku krajanom Petrovi Frühaufovi, Petrovi Mikušovi, Tomášovi Slovákovi, Renému Vydarenému, Rastislavovi Dejovi a Dávidovi Skokanovi. "Som veľmi rád, že sa nám podarilo dotiahnuť rokovania s týmto hráčom do konca, pretože Roman Kukumberg by mal byť tým centrom, ktorého sme hľadali celú sezónu, respektíve v to pevne veríme. Prakticky mu nechýba nič – má skúsenosti, hral KHL, vie zakončiť, je produktívny," uviedol pre mountfieldhk.cz na adresu Kukumberga generálny manažér klubu Aleš Kmoníček.

Skúsený útočník, ktorý pôsobil uplynulé dve sezóny v KHL v tíme slovenského účastníka Slovana Bratislava, by sa mal hlásiť u nového zamestnávateľa už v pondelok. Kukumberga draftovalo v roku 2004 Toronto, do NHL však nikdy nenazrel. Účastník štyroch svetových šampionátov v minulosti hral aj za Nižnekamsk, Togliatti, Kazaň, Čeľjabinsk či Chabarovsk. V minulej sezóne nastúpil v drese "belasých" na 34 zápasov KHL, v ktorých nazbieral iba päť bodov (3+2), 14 trestných minút a 11 mínusiek.

Okrem Kukumberga získal vo štvrtok Hradec Králové aj mladého kanadského útočníka Collina Valcourta.