Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Los Angeles Kings otvoria 98. ročník NHL súbojom proti San Jose

Hráči Los Angeles Kings pózujú so Stanleyho pohárom po tom, čo zvíťazili v piatom súboji finále play off NHL doma nad New Yorkom Rangers 3:2 po dvojnásobnom predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy, 13. júna 2014 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

V tradičnom novoročnom dueli Winter Classic, ktorý je na programe 1. januára, sa predstaví Washington proti Chicagu so slovenským útočníkom Mariánom Hossom.

New York 22. júna (TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings odštartujú svoju cestu za obhajobou Stanleyho pohára v zámorskej NHL na domácom ľade proti San Jose. Spoločne s ďalšími tromi zápasmi tak otvoria v poradí 98. ročník profiligy v noci z 8. na 9. októbra (SELČ). Vedenie súťaže to oznámilo prostredníctvom oficiálneho webu.

Hneď v úvodnom dueli novej sezóny tak "králi" narazia na tím, s ktorým boli v 1. kole play off v Západnej konferencii na pokraji vypadnutia. V sérii so "žralokmi" prehrávali už 0:3 na zápasy, no štyrmi víťazstvami v rade vývoj otočili a postúpili do 2. kola. Stali sa tak len štvrtým mužstvom v histórii NHL, ktorému sa podaril takýto dokonalý obrat. Výraznou mierou k nemu, ako aj k zisku Stanleyho pohára, dopomohol mužstvu z druhého najväčšieho amerického mesta aj slovenský útočník Marián Gáborík. Najlepšieho strelca play off so 14 gólmi čakajú už v najbližších dňoch rokovania s vedením klubu o jeho ďalšom pôsobení v Los Angeles. Gáborík zodvihol najcennejšiu klubovú trofej nad hlavu prvýkrát po trinástich rokoch v zámorí.

V rámci otváracej noci nového ročníka nastúpi Philadelphia proti Bostonu na ľade "medveďov", Toronto privíta Montreal a Calgary bude hostiť pred svojimi fanúšikmi Vancouver. Počas druhého hracieho dňa otvorí sezónu aj zvyšných 22 tímov vrátane Arizony Coyotes. Klub z Phoenixu sa rozhodol pre oficiálnu zmenu názvu klubu, aby zvýšil záujem o hokej. Už na sobotňajšom drafte vo Philadelphii tak bude vystupovať pod novým menom. Rovnako ako minulý rok ani tentoraz nebude tak dejiskom otváracieho duelu NHL európsky kontinent.

Základná čast 98. ročníka NHL prinesie so sebou 1230 zápasov. V tradičnom novoročnom dueli Winter Classic, ktorý je na programe 1. januára, sa predstaví Washington proti Chicagu so slovenským útočníkom Mariánom Hossom.