Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

V ankete Hokejista roka získal najviac cien Hučka, trénerom roka Opáth

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hučkovi, ktorý nazbieral v uplynulej sezóne 46 bodov (22+24), odovzdal cenu pre víťaza produktivity bývalý úspešný slovenský hokejový reprezentant a majster sveta z Göteborgu Richard Lintner.

Bratislava 18. mája (TASR) - V priestoroch Vzdelávacieho a konzultačného inštitútu v Bratislave sa v pondelok večer uskutočnilo vyhlásenie ankety Hokejista roka Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL). Na slávnostnom odovzdávaní cien zožal najväčší potlesk Petr Hučko, ktorý získal ocenenie pre najproduktívnejšieho hráča sezóny, dostal sa aj do All Stars tímu súťaže a so spoluhráčmi z Univerzity Karlova Praha sa stal aj držiteľom Sekeráš Trophy pre celkového víťaza ročníka 2014/2015.

Hučkovi, ktorý nazbieral v uplynulej sezóne 46 bodov (22+24), odovzdal cenu pre víťaza produktivity bývalý úspešný slovenský hokejový reprezentant a majster sveta z Göteborgu Richard Lintner. "Je to vždy skvelý pocit, keď môžete niečo vyhrať. Určite však staviam kolektívny úspech nad individuálny. Veľká vďaka patrí najmä mojim spoluhráčom," vyznal sa pre TASR kanonier UK Praha. Osobitne vyzdvihol prínos klubového kolegu, brankára Vojtěcha Vokatého, ktorý obdržal cenu pre najužitočnejšieho hráča play off. "Pre mňa osobne je top hráčom. 'Vojta' do toho vložil maximálne úsilie a zachytal skvele. Zložilo sa však dokopy viac čriepkov a na konci sa dostavil vytúžený úspech. Uplynulá sezóna bola výborná, ďaleko ťažšia než tá prvá. Zo začiatku sme mali problémy s kádrom, chceli sme to nejako ustáť a vytvoriť dobrú partiu, čo sa nám podarilo. V play off sme ukázali tímovú silu," doplnil Hučko, ktorý bol s 22 gólmi aj najlepším strelcom súťaže.

Hráči Karlovej univerzity v uplynulej sezóne obhájili titul a už druhýkrát pozdvihli nad hlavy Sekeráš Trophy, keď vo finále play off zdolali v dvoch zápasoch nováčika súťaže UMB Banská Bystrica. Toho priviedol v premiérovej sezóne do finále Lukáš Opáth, ktorého vyhlásili v pondelok za Trénera roka. Manažérom roka sa stal Milan Kyseľ, takisto z UMB Banská Bystrica. Cenu mu odovzdal prezident Európskej Univerzitnej Hokejovej Asociácie (EUHA) Jaroslav Straka. "Ocenenie je pre mňa veľkou cťou, beriem ho však ako kolektívne ocenenie pre celú banskobystrickú univerzitu," uviedol Kyseľ počas preberania ceny.

Univerzitným majstrom Slovenska sa stali Paneuropa Kings, druhý najlepší tím po základnej časti. Do All Stars tímu súťaže sa dostali dvaja hráči HK Slávia STU - brankár Matúš Porubský a obranca Nikolas Ketner, ďalej dvojica z UK Praha Karel Herr a Petr Hučko, šestku doplnili útočníci Marek Marušiak z Paneuropa Kings a Daniel Bednárik zo CityU/TnUAD Gladiators Trenčín.

EUHL má za sebou druhý ročník, v ktorom sa predstavilo dokopy deväť univerzít a vysokých škôl zo Slovenska, Česka a Rakúska, medzi nimi aj traja nováčikovia. Projekt EUHL má ambíciu expandovať po celej Európe, pričom cieľom je vytvoriť štyri divízie (východná, západná, severná a južná). Už v budúcej sezóne by mal do súťaže pribudnúť minimálne jeden tím. "Myslím si, že uplynulá sezóna bola rovnako ako tá prvá vydarená. Posunuli sme sa zasa o krok ďalej, pribudla ďalšia krajina a ďalšie univerzity. Vedenie súťaže ako i jednotlivé univerzity môžeme byť s doterajšou prácou spokojní. Dať dokopy šport a vzdelanie je určite dobrou myšlienkou. Chceme súťaž rozširovať, ale nie do extrémov, prioritou je kvalita, nie kvantita. Sme v štádiu rokovaní s ďalšími univerzitami a sme na dobrej ceste rozšíriť ligu o ďalší štát," prezradil pre TASR spoluzakladateľ EUHL a viceprezident EUHA Ľubomír Sekeráš, po ktorom je aj pomenovaná trofej pre víťaza ligy.

Individuálne ocenenia po sezóne 2014/2015:
Najproduktívnejší hráč: Petr Hučko (UK Praha) - 46 bodov (22+24)

Tréner roka: Lukáš Opáth (UMB Banská Bystrica)

Najužitočnejší hráč play off: Vojtěch Vokatý (UK Praha)

All Stars tím: Matúš Porubský (HK Slávia STU) - Karel Herr (UK Praha), Nikolas Ketner (HK Slávia STU) - Petr Hučko (UK Praha), Marek Marušiak (Paneuropa Kings), Daniel Bednárik (CityU/TnUAD Gladiators Trenčín)

Manažér roka: Milan Kyseľ (UMB Banská Bystrica)


ďalšie ceny:
Celkový víťaz sezóny (Sekeráš Trophy): UK Praha

Majster Slovenska: Paneuropa Kings

Novinár roka: Matej Čalfa (Paneuropa Kings)

Ocenenie za mediálny rozvoj: Jana Pšenková, Peter Brichta