Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Títo hokejisti musia v NHL nedobrovoľne oddychovať

Hokejista Detroitu Red Wings Darren Helm Foto: TASR/AP

Dôvodmi sú zranenia.

Detroit 17. novembra (TASR) - Hokejistom Detroitu Red Wings bude najmenej šesť týždňov chýbať útočník Darren Helm, ktorý má vykĺbené rameno. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan utrpel zranenie v utorňajšom zápase NHL s Tampou Bay (3:4) po súboji s Nikitom Nesterovom.

Generálny manažér "červených krídel" Ken Holland pre zámorské médiá uviedol, že zranenie si nevyžiada operačný zákrok a Helm bude pauzovať približne 6-8 týždňov. Víťaz Stanleyho pohára z roku 2008 nazbieral v 17 zápasoch sezóny štyri góly, tri asistencie ako i šesť plusových bodov. Holland prezradil, že na jeho miesto povolá hráča z farmy.

Red Wings stále nie je k dispozícii Tomáš Jurčo, slovenský krídelník, ktorý sa zotavuje po letnej operácii chrbta, sa vráti do zostavy najskôr o niekoľko týždňov.

Calgary bez Gaudreaua

Americkému hokejistovi Johymu Gaudreauovi operovali v stredu zlomený prst na ruke. Dátum oficiálneho návratu do dresu Calgary v NHL síce nie je známy, no samotný hráč predpovedá 4-6 týždňovú pauzu. Informoval oficiálny profiligový web.

Gaudreau najskôr strelil Minnesote gól a zariadil tak tesný triumf 1:0, v tretej tretine následne utŕžil sekeru do ruky. Zo zápasu odstúpil a na ľad sa už nevrátil. V stredu mu museli fraktúru operovať. "Neviem, ako dlho nebudem môcť hrať, môžu to byť štyri týždne, ale aj šesť. Pre istotu sa pripravujem na ten horší scenár. O zranení sme nevedeli vôbec nič, až pokým nám to nepovedali doktori," povedal Gaudreau.

Hokejista Calgary Flames Johnny Gaudreau
Foto: TASR/AP


New Jersey chýba Hall

Kanadský hokejista Taylor Hall podstúpil artroskopiu poškodeného menisku a do kolotoča NHL sa vráti o 3-4 týždne. Informáciu priniesol oficiálny web NHL.

Krídelník New Jersey Devils absolvoval s tímom pondelňajší tréning, po ktorom odletel na zápas do Dallasu. V utorok ráno však oznámil trénerom, že má problémy s kolenom a doktori ho poslali späť do New Jersey, aby podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Tá ukázala poškodenie menisku do značnej miery a Hall musel podstúpiť atroskopickú operáciu. Vedenie Devils umiestnilo 25-ročného útočníka na listinu zranených hráčov, na jeho miesto povolalo z farmy v Albany Blakea Pietilu.

"Momentálne nemáme k dispozícii žiadne novinky ohľadom rekonvalescencie, viem len to, že Hall s nami nepoletí na ďalší trip. Komunikujeme s ním každý deň, snaží sa pracovať na návrate za pomoci iných vecí," uviedol pre NorthJersey.com kouč Devils John Hynes.

Hallove zranenie prišlo v čase, keď tímu chýba aj Michael Cammaleri, ktorý pre osobné dôvody nehral v uplynulých troch stretnutiach. Dátum jeho návratu nie je známy.

Taylor Hall
Foto: TASR/AP


Stamkos má roztrhnutý bočný väz v kolene

Kanadskému hokejistovi Stevenovi Stamkosovi diagnostikovali roztrhnutý bočný väz v kolene pravej nohy. Zatiaľ nie je známe, kedy sa v drese Tampy Bay vráti do kolotoča NHL. Náročné zranenie potvrdil podľa agentúry AP generálny manažér "bleskov" Steve Yzerman.

Stamkos nedohral uplynulý duel Tampy v Detroite, pričom hneď po stretnutí sa vrátil domov, aby podstúpil kompletné vyšetrenia. "Sme v procese vyhodnotenia možností rekonvalescencie. Viac informácií poskytneme, keď budeme môcť," uviedol krátko Yzerman. Kapitán Tampy si privodil zranenie po kolízii s Gustavom Nyquistom pri mantineli. Predtým strelil svoj deviaty sezónny gól a pomohol tímu k triumfu 4:3.

Dvadsaťšesťročný center si v lete napokon nevyskúšal trh s voľnými hráčmi, keďže sa rozhodol predĺžiť spoluprácu s klubom, ktorý ho v roku 2008 urobil draftovou jednotkou. V prebiehajúcej sezóne bol oporou Tampy, keď v 17 dueloch nazbieral 20 bodov. Pre Stamkosa je podobné rozsiahle zranenie už tretím za uplynulé tri roky.

Kapitán Tampy Bay Lightning Steven Stamkos
Foto: TASR/AP