Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Washington deklasoval Pittsburgh, Calgary zdolalo Arizonu po predĺžení

Hokejista Washingtonu Capitals Nicklas Bäckström (19) zo Švédska sa teší so spoluhráčom T.J. Oshieom po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL proti Pittsburghu Penguins Foto: TASR/AP

Pre Pittsburgh to bola najvyššia prehra vo Verizon Center od 2. januára 1989, keď na ľade Capitals utŕžili debakel 0:8.

Washington 17. novembra (TASR) - Hokejisti Washingtonu triumfovali v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad Pittsburghom vysoko 7:1. Najvýraznejšou mierou k tomu prispel Nicklas Bäckström, ktorý si k dvom gólom pripísal tri asistencie. Dvakrát skóroval aj T.J. Oshie, čestný úspech "tučniakov" zaznamenal v závere stretnutia Phil Kessel. Pre Pittsburgh to bola najvyššia prehra vo Verizon Center od 2. januára 1989, keď na ľade Capitals utŕžili debakel 0:8.

"Dnes sme hrali naozaj rýchlo a presadzovali sa cez ich obrancov. Boli sme na ľade hladnejší, vyhrávali osobné súboje a dokázali sme premeniť naše šance. Veľká výhra," citovala agentúra AP Bäckströma. V drese hostí si tri mínusové body pripísal Sidney Crosby. "Bola to pokorujúca prehra. Všetci sme sa tam nechali zahanbiť," vyjadril sa tréner Pens Mike Sullivan.

V druhom stretnutí nočného programu triumfovalo Calgary nad Arizonou 2:1 po predĺžení. Flames tak otočili nepriaznivé skóre, keď sa najskôr v 47. minúte presadil Matthew Tkachuk a po 49 sekundách nadstavenia rozhodol o triumfe Michael Frolík. Práve Čech bol ústrednou postavou súboja, keď najprv v tretej tretine po buly prikopol puk nováčikovi Tkachukovi, ktorý vyrovnal z ostrého uhla, a následne v extračase rozhodol. Presadil sa po samostatnom úniku a strelil svoj šiesty gól v sezóne.
sumáre:

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Góly:
8. Oshie (Beagle), 18. Bäckström (Oshie, Niskanen), 20. Oshie (Bäckström, Carlson), 26. Orlov (Johansson, Bäckström), 46. Williams (Oshie, Bäckström), 51. Ovečkin (Burakovsky), 57. Bäckström (Schmidt, Orpik) – 57. Kessel (Bonino, Schultz). Brankári: Holtby - Murray (20. Fleury), strely na bránku: 39:26, 18506 divákov.

CALGARY FLAMES - ARIZONA COYOTES 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly:
47. Tkachuk (Frolík), 61. Frolík – 40. Rieder (Martinook). Brankári: Johnson - Smith, strely na bránku: 24:21, 18.202 divákov.