Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NHL: Rask sa vrátil do tímu Bostonu, no s Coloradom bude chytať Halák

Na archívnej snímke brankár Bostonu Tuukka Rask. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Rask opustil tím v piatok a vynechal zápasy s Torontom Maple Leafs a Vegas Golden Knights.

Boston 14. novembra (TASR) - Tuukka Rask sa vrátil do tímu zámorskej NHL Boston Bruins. Fínsky brankár si vypýtal štvordňové dočasné voľno, aby mohol vyriešiť osobné záležitosti.

Tridsaťjedenročný Rask opustil tím v piatok a vynechal zápasy s Torontom Maple Leafs a Vegas Golden Knights. "Mám prácu. Mojou prácou je byť hokejový brankár Bostonu Bruins, no mám aj druhé zamestnanie a to je byť člen rodiny. Prišiel čas, keď som hlboko v srdci cítil, že musím byť so svojou rodinou a urobiť správne veci, aby som sa mohol vrátiť sem a sústrediť sa na hokej. Oceňujem, že som dostal súkromie a čas, ktorý som potreboval," povedal.

Rask odišiel s tímom na trip po súperových klziskách, ktorý odštartuje v noci na štvrtok na ľade Colorada Avalanche. V tomto zápase sa však podľa trénera Brucea Cassidyho postaví od začiatku do bránky opäť Slovák Jaroslav Halák. Rask by mal hrať v jednom z nasledujúcich dvoch duelov na štadiónoch Dallasu Stars či Arizony Coyotes.

Rask sa v prebiehajúcom ročníku predstavil vo ôsmich profiligových dueloch, v ktorých vychytal štyri víťazstvá, pričom mal úspešnosť zásahov 90,1 percenta a priemer inkasovaných gólov 3,05 na zápas. O dva roky starší Halák dostal šancu v jedenástich súbojoch, v ktorých dosiahol šesť výhier. Je v popredí najvýznamnejších brankárskych štatistík, má 94,5-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,77 gólu na zápas.