Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Hokej

Philipp po odchode z Košíc vystuží obranu Vítkovic

Na snímke Radek Philipp (Košice) v zápase 14. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - HC Košice, 17. októbra 2014 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Skúsený bek si zahrá za oceliarov po desiatich rokoch.

Ostrava 11. januára (TASR) - Vedenie hokejového klubu Vítkovice Steel dotiahlo v pondelok návrat Radka Philippa z tímu slovenského šampióna HC Košice. Skúsený bek si zahrá za "oceliarov" po desiatich rokoch.

Philipp získal vlani s Košicami majstrovský titul a v klube odštartoval aj prebiehajúci ročník. Po odvolaní trénera Petra Oremusa a návrate Rostislava Čadu však už nedostal príležitosť. Až na začiatku januára sa však podarilo ostravskému klubu dotiahnuť všetky administratívne formality. "Bolo nutné dohodnúť sa s Košicami, a potom ešte so Spartou, ktorá má na Radka hráčske práva. V minulom týždni sa nám všetko podarilo administratívne vyriešiť a v súčasnosti je už našim hráčom. Kedykoľvek môže za nás nastúpiť. Dohodli sme sa na pôsobení do konca sezóny," uviedol pre oficiálny klubový web Vítkovíc generálny manažér Petr Husička.

Tridsaťosemročný bek hral naposledy za Vítkovice v sezóne 2005/2006. Následne odišiel do Salavatu Julajev Ufa ešte v najvyššej ruskej súťaži a v ročníku 2008/2009 prvýkrát prišiel do Košíc. Hral aj za Luleu vo Švédsku či Avtomobilist Jekaterinburg v KHL. Následne päť sezón obliekal dres pražskej Sparty, vlani pomohol svojimi skúsenosťami k zisku titulu Košiciam.