Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

Hokejisti začnú prípravu na MS 1. apríla, širšia nominácia vo štvrtok

Slovenskí hokejisti stoja po prehre v osemfinálovom zápase hokejového olympijského turnaja Česká republika - Slovensko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 18. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Generálkou na svetový šampionát bude turnaj Slovakia Cup 2014 v Bratislave (1.-3. mája), kde budú súperom domáceho výberu tímy Lotyšska a Nórska.

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu na májové majstrovstvá sveta v Minsku (9.–25. 5.) budúci týždeň v Banskej Bystrici. Hlavnému trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi sa budú v utorok 1. apríla do 14.30 hlásiť v hoteli Lux hráči, ktorým sa už skončili klubové povinnosti. Nomináciu na prvú časť prípravy by mal kouč oznámiť vo štvrtok 27. marca.

Reprezentanti budú počas kempu pod Urpínom spoločne trénovať až do piatka 4. apríla. Ďalší blok prípravy bude nasledovať v Bratislave, kde sa národný tím zíde v utorok 8. apríla. V rámci neho odohrá v piatok 11. a nedeľu 13. apríla na ľade bratislavskej Slovnaft arény dve prípravné stretnutia proti Rusku, ktoré sa započítavajú do série Euro Hockey Challenge. Vstupenky na zápasy sú už v predaji, ceny lístkov sa pohybujú od 10 do 15 eur.

Postupne sa budú k národnému mužstvu pridávať ďalší hráči, ktorým sa skončila klubová sezóna. Nasledujúce prípravné duely v rámci Euro Hockey Challenge odohrajú slovenskí hokejisti 17. a 19. apríla vo Francúzsku, kde v mestách Gap a Grenoble narazia na domácich reprezentantov. Po nich bude nasledovať dvojzápas s Fínskom v Košiciach (24. 4.) a Poprade (26. 4.).

Generálkou na svetový šampionát bude turnaj Slovakia Cup 2014 v Bratislave (1.-3. mája), kde budú súperom domáceho výberu tímy Lotyšska a Nórska. Po ňom tréner zverejní záverečnú nomináciu na MS. Účinkovanie na šampionáte v bieloruskom Minsku odštartujú Slováci 9. mája v Čižovka Aréne súbojom proti Česku, v základnej A-skupine ďalej narazia na Kanadu, Francúzsko, Nórsko, Švédsko, Taliansko a Dánsko.

Program prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v Minsku:

Euro Hockey Challenge
piatok 11. apríla: SR - Rusko (Bratislava, 17.00)
nedeľa 13. apríla: SR - Rusko (Bratislava, 17.00)
štvrtok 17. apríla: Francúzsko - SR (Gap)
sobota 19. apríla: Francúzsko - SR (Grenoble)
štvrtok 24. apríla: SR - Fínsko (Košice)
sobota 26. apríla: SR - Fínsko (Poprad)

Slovakia Cup 2014 (Bratislava)
1.-3. mája, zúčastnené tímy: SR, Lotyšsko, Nórsko