Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Šatan sa budúci týždeň zapojí do prípravy reprezentácie

Miroslav Šatan a Vladimír Vůjtek (vpravo), archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Miroslav Šatan už dávnejšie prejavil záujem o účasť na šampionáte, otázny bol ale jeho zdravotný stav.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Miroslav Šatan sa od utorka zapojí do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v Minsku. Tridsaťdeväťročný útočník sa na tom dohodol s trénerom národného tímu Vladimírom Vůjtekom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom.

Šatan už dávnejšie prejavil záujem o účasť na šampionáte, otázny bol ale jeho zdravotný stav. Svoj štart na MS podmieňoval pozitívnymi výsledkami z lekárskej konzultácie. "S Mirom sme sa stretli vo štvrtok a na schôdzke sa definitívne dohodli na tom, že sa od utorka zapojí do prípravy s reprezentačným tímom. Miro tak nastúpi už na zápasy proti Rusku. Veríme, že mladí chlapci budú profitovať z jeho skúseností," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

Držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS a kapitán majstrov sveta z Göteborgu naposledy reprezentoval svoju krajinu na vlaňajšom svetovom šampionáte v Helsinkách. Do nominácie na ZOH v Soči sa ale nedostal, podľa mnohých rozporuplných vyjadrení bol dôvodom jeho neúčasti nevyriešený spor so Zdenom Chárom po ataku obrancu Bostonu v zápase minulého ročníka KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava. Šatan pôvodne avizoval, že sa po tejto sezóne rozlúči s hráčskou kariérou. Po vypadnutí bratislavského Slovana z Pohára nádeje však nevylúčil, že by v aktívnej činnosti ďalej pokračoval a naznačil svoj možný štart na svetovom šampionáte.

Vůjtek nominoval na Rusko

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie pripravujúcej sa na MS v Minsku rozšíri budúci týždeň ďalších šesť mien. Na utorkovom zraze privíta tréner Vladimír Vůjtek aj skúseného útočníka Miroslava Šatana, ktorý naposledy reprezentoval svoju krajinu na vlaňajšom svetovom šampionáte v Helsinkách. Do prípravy národného tímu sa zapoja aj brankár Ján Laco, obrancovia Peter Čerešňák, Vladimír Mihálik, útočníci Michel Miklík a Patrik Lušňák, naopak nepokračuje v nej už brankár Marek Šimko zo Zvolena. Všetci noví hráči by mali štartovať aj v prípravnom dvojzápase s Ruskom v bratislavskej Slovnaft aréne (11. a 13. apríla).

Reprezentácia od utorka trénovala v Banskej Bystrici a s jej prípravou bol Vůjtek spokojný. "Celý tento cyklus splnil presne to, čo sme od neho očakávali. Kvalitne sme si zatrénovali a chlapci sa k povinnostiam postavili poctivo. So štyrmi dňami, ktoré sme strávili v Banskej Bystrici, sme maximálne spokojní," povedal pre hockeyslovakia.sk.

Dvojicu hráčov musel ale reprezentačný tréner oželieť. "Okrem Radoslava Tybora, ktorý odcestoval domov v stredu, nedokončil sústredenie ani Ján Brejčák, ktorý ochorel. Naopak, tím posilnil vo štvrtok Mário Lunter a strávi s nami aj ďalší týždeň v Bratislave," prezradil 66-ročný Vůjtek. Na margo nominácie na zápasy s Ruskom skúsený tréner povedal: "Povolali sme všetkých zdravých hráčov, ktorí sú momentálne voľní a majú ukončenú sezónu."

Počas prípravy na MS odohrajú Slováci osem prípravných stretnutí, z toho šesť na domácej pôde. V piatok 11. a v nedeľu 13. apríla vyzvú v rámci Euro Hockey Challenge Rusko, o týždeň neskôr odohrajú dvojzápas vo Francúzsku, 24. a 26. apríla privítajú v Košiciach a Poprade Fínsko a blok prípravných stretnutí uzavrú turnajom Slovakia Cup v Bratislave, kde budú ich súpermi Lotyši a Nóri.


Nominácia SR na dvojzápas s Ruskom (11. a 13. apríla):

brankári - Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL)

obrancovia - Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/CR), Vladimír Mihálik Slovan Bratislava/KHL), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

útočníci - Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Mário Lunter (HC'05 Banská Bystrica), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany), Michel Miklík, Juraj Mikúš (obaja Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).

Realizačný tím - Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), Mudr. František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Nemček, Samuel Petráš, Michal Hrtús (maséri)