Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Hokej

Slováci proti Nórom aj s Pánikom, Hrivík nastúpi v prvom útoku

Richard Pánik Foto: TASR/Jakub Súkup

Tréner Vladimír Vůjtek má podľa vlastných slov jasno minimálne v menách šiestich obrancov a štrnástich útočníkov.

Bratislava 2. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia na druhý zápas na turnaji Slovakia Cup 2014 v Bratislave proti Nórsku v zostave aj s Richardom Pánikom.

Útočník Tampy Bay Lightning, ktorý priletel domov vo štvrtok, sa predstaví na pravom krídle tretej formácie po boku Juraja Mikúša a Martina Réwaya.

Slovenskí reprezentanti zvíťazili vo štvrtok v prvom stretnutí na turnaji na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nad Lotyšskom 5:3. Sobotňajší duel s Nórmi (17.00) bude pre nich poslednou skúškou pred majstrovstvami sveta v Minsku (9.-25. mája).

Na snímke tréner Vladimír Vůjtek
Foto: FOTO TASR/Michal Svítok
"Vyskúšame si ešte zloženie niektorých útočných trojíc a vyriešime posledné otázniky, ktoré v nominácii máme," povedal pre internetovú stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner národného tímu Vladimír Vůjtek.

Isté je, že v bránke nastúpi Ján Laco, z obrancov nezasiahnu do hry Ivan Švarný s Jurajom Valachom, z útočníkov Michel Miklík, Rastislav Špirko, Tomáš Marcinko a Peter Zuzin. Do hry sa nedostane ani Tomáš Tatar, krídelník Detroitu Red Wings mal iba v piatok poobede priletieť zo zámoria.

"Rozhodli sme sa zaradiť do prvého útoku k Miroslavovi Šatanovi a Ladislavovi Nagyovi Mareka Hrivíka a rovnako vyskúšame, aká bude spolupráca Pánika s Réwayom. Budem veľmi rád, ak sa nám bude dariť hra tak, ako vo štvrtok proti Lotyšsku. Fungovali nám presilovky a rovnako sme hrali aj v hre piatich proti piatim," pokračoval Vůjtek, ktorý zatiaľ spáva dobre a nočné mory zo skladania nominácie nemá. "Je to v poriadku. Prvý zápas nás aj tak čaká až o týždeň," dodal 66-ročný tréner.

Vůjtek má podľa vlastných slov jasno minimálne v menách šiestich obrancov a štrnástich útočníkov. Do Minska chce brať 25 hráčov (3+8+14). Brankárske trio Jaroslav Janus, Július Hudáček a Ján Laco malo istotu miestenky na šampionáte už minulý týždeň. Záverečnú nomináciu oznámi hlavný tréner v sobotu na tlačovej konferencii polhodinu po skončení zápasu s Nórskom.

Predpokladaná zostava SR v zápase s Nórskom:

Laco - Sloboda, Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Štajnoch, Brejčák, Deyl, Mihálik - Šatan, Hrivík, Nagy - Skokan, Viedenský, Tybor - Pánik, Mikúš, Réway - Haščák, Šťastný, Lušňák



Pánik nie je spokojný so sezónou, chce opäť získať priazeň fanúšikov

Richard Pánik
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Tréner Vladimír Vůjtek privítal v piatok predpoludním v príprave pred blížiacimi sa MS v Bielorusku (9.-25. mája) predposlednú zámorskú posilu Richarda Pánika. Hokejista Tampy Bay Lightning si na obed zatrénoval s tímom a je odhodlaný nastúpiť na sobotňajší zápas proti Nórsku. "Bol som ešte unavený, keďže som do Európy doletel len vo štvrtok poobede. Dobre sa však vyspím a v sobotu budem pripravený nastúpiť," povedal Pánik po piatkovom tréningu pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH)

Dvadsaťtriročný útočník nazbieral v 50 zápasoch základnej časti NHL 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií. Trinásť duelov stihol odohrať aj na farme v Syrakúzach. "Nebudem to zakrývať. Sezóna nebola z mojej strany veľmi dobrá a rovnako sme nie najlepšie obstáli aj na olympiáde v Soči. Chceme si získať priazeň fanúšikov naspäť a aj napriek tomu, že máme mladý tím, máme super chlapcov," povedal na margo svojej sezóny a skladby reprezentačného tímu.

Po skončení ročníka vyprší Pánikovi s Tampou Bay Lightning zmluva a zatiaľ netuší, akú ponuku dostane. Tým, že by bol bez zmluvy, musel SZĽH vybaviť pre Pánika poistku. "Zväz mi vybavil poistku, takže nič nestálo v ceste tomu, aby som medzi chlapcov prišiel. Čo sa mojej novej zmluvy týka, neviem ako to bude vyzerať ďalej. Predpokladám ale, že hráčsky trh sa aj tak rozbehne po drafte," dodal pre hockeyslovakia.sk Pánik, ktorý doteraz odohral v slovenskom drese 20 zápasov a strelil 2 góly.