Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Hokej

Švédov posilní na šampionáte Raymond, v kádri už 14 hráčov z NHL

Na snímke Lucas Raymond. Foto: TASR/AP

Raymond odohral počas základnej časti NHL všetkých 82 duelov, v ktorých nazbieral 72 bodov (31+41).

Štokholm 28. apríla (TASR) - Švédsky hokejista Lucas Raymond potvrdil účasť na blížiacich sa MS v Prahe a Ostrave (10.-26. mája). Dvadsaťdvaročný útočník Detroitu posilní "Tre Kronor" napriek tomu, že mu po tejto sezóne vyprší trojročný nováčikovský kontrakt a na novej zmluve sa zatiaľ s Red Wings nedohodol. Informoval o tom portál sportbladet.se.

Raymond odohral počas základnej časti NHL všetkých 82 duelov, v ktorých nazbieral 72 bodov (31+41). Okrem toho, že ovládol tímovú produktivitu, bol štvrtý najlepší strelec spomedzi švédskych hráčov pôsobiacich v zámorskej profilige. Raymond sa predstaví na svojom druhom svetovom šampionáte, v kádri Švédska nechýbal ani na vlaňajších MS v Rige a Tampere.

Švédi už predtým oznámili niekoľko posíl z NHL, medzi tie najvýraznejšie patria obrancovia Erik Karlsson s Rasmusom Dahlinom či útočník Joel Eriksson Ek. "Tri korunky" sa budú usilovať v Česku o zisk medaily, na ktorú čakajú od roku 2018, keďže na ďalších šampionátoch ani raz nepostúpili cez štvrťfinále. Švédi budú 21. mája záverečným súperom Slovákov v ostravskej B-skupine, v nej sa predtým stretnú aj s USA, Poľskom, Nemeckom, Kazachstanom, Lotyšskom a Francúzskom.



Zoznam potvrdených hráčov z NHL, ktorí posilnia Švédsko na MS v Prahe a Ostrave (10.-26. mája):

brankári: Samuel Ersson (Philadelphia Flyers), Filip Gustavsson, Jesper Wallstedt (obaja Minnesota Wild)

obrancovia: Jonas Brodin (Minnesota Wild), Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres), Erik Karlsson, Marcus Pettersson (obaja Pittsburgh Penguins)

útočníci: Andre Burakovsky (Seattle Kraken), Joel Eriksson Ek, Marcus Johansson (obaja Minnesota Wild), Isac Lundeström (Anaheim Ducks), Victor Olofsson (Buffalo Sabres), Lucas Raymond (Detroit Red Wings), Fabian Zetterlund (San Jose Sharks)