Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

SZĽH reaguje na europoslancov, odmieta, že Šatana diskriminuje

Na snímke Miroslav Šatan Foto: TASR/Martin Baumann

Generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora v tejto súvislosti dodal: V žiadnom prípade by sme nikdy nediskriminovali hráčov a nenominovanie M. Šatana sa zrodilo len na základe jeho športovej výkonnosti.

Bratislava 9. januára (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vo štvrtok popoludní vydal stanovisko k nominácii na ZOH v Soči ako reakciu na vyjadrenia dvoch europoslancov.

"Slovenský zväz ľadového hokeja zaregistroval vyjadrenie europoslancov Anny Záborskej a Petra Šťastného o ich presvedčení, že Miroslav Šatan patrí do olympijského výberu trénera Vladimíra Vůjteka. Je to ich právo na osobný názor a SZĽH ho rešpektuje. Akákoľvek forma diskriminácie, na ktorú poukazujú europoslanci, je v rozpore so základnými princípmi olympizmu a SZĽH sa od nej dištancuje. "

Generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora v tejto súvislosti dodal: "V žiadnom prípade by sme nikdy nediskriminovali hráčov a nenominovanie Miroslava Šatana sa zrodilo len na základe jeho športovej výkonnosti. Pán Peter Šťastný má ku mne stále otvorené dvere ako veľký hokejový odborník a čo sa týka nominácie na olympijské hry, môžeme sa o nej kedykoľvek otvorene porozprávať."

SZĽH ďalej uvádza, že podľa Zákona o športe športovou reprezentáciou poveruje športovca Slovenský olympijský výbor a národný športový zväz, ktorého je členom a pri poverení vychádza zo športových výkonov športovca: "Pripomíname, že podľa základných princípov olympizmu v zmysle Olympijskej charty športové organizácie v rámci olympijského hnutia majú mať práva a povinnosti autonómnych organizácií a túto autonómnosť ochraňuje SOV pred vplyvmi administratívnej či politickej povahy tak, ako je ustanovené v stanovách SOV."