Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Viedenský zostáva v Slovane, dohodol sa na novej ročnej zmluve

Na snímke útočník Marek Viedenský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Viedenský prišiel do Slovana v lete 2015 po pôsobení vo fínskom tíme HPK Hämeenlinna. V mužstve začal vo štvrtom útoku, no postupne sa prebojoval až do prvej lajny.

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marek Viedenský bude obliekať dres Slovana Bratislava aj v nasledujúcej sezóne. Dvadsaťpäťročný center sa dohodol s vedením klubu na novom ročnom kontrakte, ktorý ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike v Moskve. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna webstránka slovenského účastníka KHL.

Viedenský prišiel do Slovana v lete 2015 po pôsobení vo fínskom tíme HPK Hämeenlinna. V mužstve začal vo štvrtom útoku, no postupne sa prebojoval až do prvej lajny, stal sa dôležitým členom elitnej presilovkovej formácie a tréneri ho vo vysokej miere využívali tiež v oslabeniach. Celkovo nazbieral vo svojej premiérovej sezóne v KHL 23 kanadských bodov za 10 gólov a 13 asistencií, získal aj šesť plusiek. Sezónu 2015/2016 by si mohol predĺžiť v reprezentácii, je horúcim kandidátom na vybojovanie si miestenky v záverečnej nominácii na MS v Rusku.

"HC SLOVAN Bratislava teší zotrvanie Mareka Viedenského v klube a praje mu úspešnú druhú sezónu v KHL," uviedol bratislavský klub na svojom webe. Pred Viedenským oznámil Slovan predĺženie zmluvy aj s obrancom Ivanom Švarným a útočníkom Andrejom Šťastným, na striedačke pokračuje úspešný český tréner Miloš Říha.