Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Aktivita v ruskom sektore služieb rástla najpomalšie za 15 mesiacov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

Index nákupných manažérov (PMI) pre ruský sektor služieb v apríli klesol na 50,5 bodu z marcových 51,4 bodu.

Moskva 6. mája (TASR) - Aktivita v ruskom sektore služieb v apríli rástla najpomalším tempom za posledných 15 mesiacov. Hlavnou príčinou bol oslabený dopyt, ktorý brzdil nové objednávky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na v pondelok zverejnené výsledky prieskumu spoločnosti S&P Global.

Index nákupných manažérov (PMI) pre ruský sektor služieb v apríli klesol na 50,5 bodu z marcových 51,4 bodu. Udržal sa tak nad hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles aktivity v odvetví od jej rastu. Firmy opäť evidovali viac objednávok ako v predchádzajúcom mesiaci, tržby však celkovo rástli najpomalším tempom od januára minulého roka. Hlavnými zdrojmi rastu boli noví zákazníci a silnejší dopyt zo zahraničia.

Poskytovatelia služieb prijímali nových zamestnancov a objem nevybavených objednávok sa prvýkrát od júla minulého roka znížil. Firmy naďalej pozitívne hodnotili svoje vyhliadky produkcie, dôvera v tejto oblasti však klesla na najnižšiu úroveň za posledných deväť mesiacov.