Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Vraždu staršej židovky v Paríži vyšetrujú ako antisemitsky motivovanú

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rada francúzskych židovských inštitúcií požiadala o maximálnu transparentnosť v prebiehajúcom vyšetrovaní, aby boli dôvody tohto barbarského zločinu známe čo najskôr.

Paríž 26. marca (TASR) - Francúzske úrady vyšetrujú prípad staršej židovky, ktorú minulý týždeň zabili v jej parížskom byte, ako antisemitsky motivovanú vraždu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Parížska prokuratúra uviedla, že v súvislosti s prípadom zadržali dve osoby. Prokuratúra žiada, aby voči nim bolo vznesené obvinenie z úkladnej antisemitsky motivovanej vraždy bezbrannej osoby.

Prokuratúra zároveň požiadala, aby podozrivých až do začatia súdneho procesu vzali do väzby. Osemdesiatpäťročnú Mirelle Knollovú minulý týždeň ubodali a jej telo ponechali v horiacom byte v parížskom východnom 11. obvode. Na spálenom tele obete sa našlo 11 bodných rán.

Rada francúzskych židovských inštitúcií (CRIF) požiadala o "maximálnu transparentnosť v prebiehajúcom vyšetrovaní, aby boli dôvody tohto barbarského zločinu známe čo najskôr." Obeti sa údajne počas druhej svetovej vojny vo francúzskej metropole podarilo uniknúť pred zatknutím.