Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

Olympijskí športovci podporili kampaň proti hladu

Greg Rutherford Foto: TASR/AP Photo

Olympionici Tiruneš Dibabová a Greg Rutherford napísali otvorený list britskému premiérovi Davidovi Cameronovi pred dnešným takzvaným summitom o hlade.

Londýn 12. augusta (TASR) - Skupina olympijských športovcov z celého sveta podporila kampaň proti podvýžive detí v chudobných krajinách.

Olympionici vrátane etiópskej bežkyne Tiruneš Dibabovej a britského skokana do diaľky Grega Rutherforda - obaja získali zlaté medaily na XXX. letných olympijských hrách v Londýne - patria k športovcom, ktorí napísali otvorený list britskému premiérovi Davidovi Cameronovi pred dnešným takzvaným "summitom o hlade". Ten sa má konať v sídle premiéra na londýnskej adrese Downing Street 10.

Športovci v liste vyzývajú Camerona, aby si za prioritu stanovil boj proti podvýžive, keď Británia na budúci rok prevezme predsedníctvo v skupine G8 (združujúcej sedem najvyspelejších krajín sveta a Rusko).

Na dnešnom "summite o hlade" sa zúčastnia lídri z Brazílie, Kene, Bangladéša, Indie a Írska. Pozvaný je takisto legendárny etiópsky vytrvalostný bežec Haile Gebrselassie a brazílska futbalová hviezda Pelé.