Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Pri štúdiu môžu študenti použiť užitočné nástroje

Ilustračná Foto: TASR

Pomáhajú študentom nájsť diplomovky, knihy, články či organizovať študijný program.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Na internete existuje množstvo užitočných nástrojov určených pre študentov a univerzity. Najviac rozšírené sú nástroje a služby spoločnosti Google, ktoré študentom pomáhajú hľadať informácie, zdieľať a spolupracovať na úlohách a projektoch či organizovať si študijný program.



Nástroje ako Študovňa Google, zdieľané dokumenty, či Google+ môžu pomôcť študentom, školám a univerzitám dosahovať vyššiu efektivitu a lepšie študijné výsledky.

Peter Fecko, mediálny zástupca Google na Slovensku, hovorí: "Medzi obľúbené nástroje pre študentov patrí aj Študovňa Google (angl. Google Scholar) ako miesto, kde nájdu články, diplomovky, knihy či citácie od akademických autorov z univerzít a iných zdrojov, čo študentom uľahčuje zháňanie akademickej literatúry. Skúste si vyhľadať knižku cez špecializovaný vyhľadávač Knihy Google (angl. Google Books), ktoré predstavujú užitočný zdroj informácií o miliónoch kníh z celého sveta. Stačí zadať kľúčové slová a Google vám zobrazí relevantné tituly aj s ich recenziami a linkami na e-kníhkupectvá, kde je možné si ich kúpiť. Niektoré knižky - na ktoré sa nevzťahuje autorské právo - si je dokonca možné stiahnuť aj do počítača,” radí Fecko.

Často používaným nástrojom je aj automatický prekladač, ktorý pracuje na princípe štatistického prekladu bez ľudského zásahu.

Momentálne dokáže prekladať 65 jazykov vrátane slovenčiny a dokáže preložiť aj celé učebné texty z cudzieho jazyka.