Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Rodičom môže pri výbere školy pre dieťa pomôcť bezplatný seminár

Ilustračné foto Foto: TASR

Výber školy môžu mať zásadný dosah na pocity dieťaťa a rozvoj jeho osobnosti.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Nezisková organizácia Indícia pripravila pre rodičov bezplatný cyklus seminárov.



Ako vybrať školu pre naše dieťa. Ich cieľom je poskytnúť rodičom dostatok informácií a argumentov, aby dokázali kriticky posudzovať ponuky jednotlivých škôl a urobiť uvážené rozhodnutie o výbere.

"Výber školy pre dieťa je vážne rozhodnutie, ktorým možno veľa ovplyvniť. Od prvého školského dňa bude na dieťa pôsobiť množstvo faktorov. Prístup prvých učiteľov, prostredie prvej triedy, spôsob komunikácie v škole, či už medzi učiteľmi alebo smerom k rodičom, môžu mať zásadný dosah na pocity dieťaťa a rozvoj jeho osobnosti," uviedol Peter Halák z Indície.

Prvá séria bezplatných prednášok sa uskutoční v termínoch 6. a 27. novembra a 11. decembra 2012. Prednášky sú pre rodičov bezplatné a budú sa konať vždy v utorok od 17.00 h do 19.00 h v Hoteli Družba na Botanickej ulici 25 v Bratislave. V priestoroch je zabezpečená aj starostlivosť o deti počas trvania seminárov. Viac informácií vrátane prihlasovacieho formuláru záujemcovia nájdu na webovej stránke http://www.indicia.sk/ako-vybrat-skolu-pre-svoje-dieta/.

V rámci seminárov ponúknu odborníci z oblasti vzdelávania svoje kvalifikované postrehy a praktické rady, ktoré rodičom pomôžu v rozhodovaní. "Našim cieľom je poskytnúť rodičom dostatok informácií a argumentov, aby dokázali kriticky posúdiť ponuky jednotlivých škôl a urobiť uvážené rozhodnutie o výbere," dodal Halák.

Indícia je nezisková organizácia, ktorá sa venuje vzdelávaniu a inšpirovaniu učiteľov a manažérov na slovenských školách. Jej cieľom je poskytnúť im priestor na zdieľanie skúseností, ukázať im príklady dobrej praxe, vzdelávať ich a poskytovať im motiváciu a inšpiráciu.