Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Ruský útok v Charkovskej oblasti si vyžiadal najmenej dve obete

Na snímke telo muža, ktorý zahynul pri ruskom leteckom útoku na mesto Charkov na východe Ukrajiny v utorok 30. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Agentúra dodáva, že Rusko v posledných týždňoch pri svojich útokoch začalo používať nové, silnejšie navádzané bomby zhadzované z lietadiel.

Kyjev 1. mája (TASR) - Najmenej dve osoby prišli v stredu o život v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny počas ruského vzdušného útoku navádzanými bombami. TASR informuje podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na regionálne úrady.

Oblastný gubernátor Oleh Synehubov v aplikácii Telegram oznámil, že Rusi o 10.00 h miestneho času (9.00 h SELČ) navádzanými leteckými bombami zasiahli automobil a súkromný dom v jednej dedine v Charkovskej oblasti. Gubernátor dodal, že pri útoku prišli o život dvaja civilisti - muž a žena -, ktorí sa nachádzali v automobile. Ďalšie dve osoby utrpeli zranenia.

Ruské sily po začiatku svojej invázie vo februári 2022 niekoľko mesiacov okupovali rozsiahle časti Charkovskej oblasti, ktorá je aj v súčasnosti takmer nepretržite terčom delostreleckých či vzdušných útokov, píše AFP. Agentúra dodáva, že Rusko v posledných týždňoch pri svojich útokoch začalo používať nové, silnejšie navádzané bomby zhadzované z lietadiel.