Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Import

Šaľa odovzdala do užívania revitalizovaný predstaničný priestor

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Súčasťou projektu sú vynovené autobusové nástupištia, 256 nových parkovacích miest, osem cykloboxov a ďalších 48 odkladacích miest pre bicykle i niekoľko miest pre motocykle.

Šaľa 26. apríla (TASR) - Mesto Šaľa oficiálne odovzdalo do užívania revitalizovaný predstaničný priestor, ktorý prepája autobusovú a železničnú stanicu. Ako informovala radnica, celkové náklady na projekt dosiahli sumu šesť miliónov eur. Z nich 5,5 milióna eur získalo mesto ako nenávratný finančný príspevok.

Súčasťou projektu sú vynovené autobusové nástupištia, 256 nových parkovacích miest, osem cykloboxov a ďalších 48 odkladacích miest pre bicykle i niekoľko miest pre motocykle. Vytvorilo sa aj päť miest pre krátkodobé zastavenie áut a deväť miest pre taxíky. "Výsledkom projektu sú aj moderné zastávky, nová dlažba, lavičky, detské ihrisko i toalety. Vznikol tu prestupný uzol. Jeho zmysel spočíva v tom, že ľudia začnú využívať aj iný spôsob dopravy a nebudeme chodiť len v autách," uviedol primátor Jozef Belický.

Ako doplnil, veľkú časť diela nie je vidieť, pretože sa nachádza pod zemou. "Jedným z cieľov bolo totiž udržať vodu na tomto území. Po zemou sa tak nachádza 1200 metrov kanalizačných rúr, ktoré privádzajú dažďovú vodu do 2258 blokov retenčných nádrží a dokážu tu udržať 415.000 litrov vody. Výsledok tejto práce bude občanom slúžiť najmenej 50 rokov," doplnil Belický.