Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Import

Salzburg získal poslednú európsku miestenku na MS klubov 2025

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dopomohlo mu k tomu stredajšie vypadnutie Arsenalu vo štvrťfinále Ligy majstrov po dvojzápase s Bayernom Mníchov (2:3).

Salzburg 18. apríla (TASR) - Rakúsky futbalový klub FC Red Bull Salzburg sa stal posledným európskym tímom, ktorý si zabezpečil miestenku na budúcoročné MS klubov. Dopomohlo mu k tomu stredajšie vypadnutie Arsenalu vo štvrťfinále Ligy majstrov po dvojzápase s Bayernom Mníchov (2:3).

Európske tímy sa môžu na MS klubov kvalifikovať po celkovom triumfe alebo prostredníctvom hodnotiaceho systému výkonov v Lige majstrov v priebehu uplynulých štyroch rokov. Na základe hodnotenia si môžu miestenku zaistiť iba dva tímy z jednej krajiny, Arsenal tak potreboval tento rok celkové prvenstvo, keďže šampióni majú výnimku.

Salzburg sa kvalifikoval po účasti v skupinovej fáze LM štyrikrát za sebou, pričom z 26 zápasov vyhral šesť. Rakúsky klub postúpil do vyraďovacej fázy len v sezóne 2021/2022, v osemfinále vtedy vypadol s Bayernom po celkovom skóre 2:8.

Na budúcoročnom šampionáte sa teda predstavia uplynulí víťazi LM Chelsea (2021), Real Madrid (2022) a Manchester City (2023), dvanástku európskych klubov na základe hodnotenia dopĺňajú Bayern Mníchov, Paríž St. Germain, Inter Miláno, FC Porto, Benfica Lisabon, Borussia Dortmund, Juventus Turín a Atletico Madrid. Informácie priniesla agentúra AP.